Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Dec 11

Vuxenpoäng med planering, veckans Östran

Att åldras handlar egentligen om en sak, att samla på sig så mycket erfarenheter som möjligt, stora som små.Till exempel att Yes är det bästa diskmedlet, Skavlan är klart överskattad och se till att vara ute i god tid med all planering.

Det finns inget som är så vuxet som att planera. Jul­afton, nyårsafton, resor jag till och med redan nu ta och börja kika lite smått på vad gör vi på midsommar? Och för min egen del blir det allt värre. Ända sedan jag blev en slavisk användare av Googles kalendertjänst känner jag hur mitt liv styrs maniskt av datum och tider, det har till och med gått så långt att jag tidsplanerar mina personliga att-göra-listor i den här nya Bibeln som finns tillgänglig i min mobil, ipad och på samtliga datorer.

Och det blir ju inte bättre av att jag delar med mig av denna kalender till mina vänner som tack vare det har full insyn i mitt liv och har slutat kommunicera med mig verbalt. Värst är det när man har glömt radera ett inställt möte och man får en utskällning när man blir påkommen liggandes hemma i soffan samma tid helt aktivitetslös.

Sedan säger man alltid att ett år går fort, och det är inte särskilt konstigt om man som många redan har ett gäng aktiviteter planerade långt in i 2012, aktiviteter som allt som oftast äger rum på helger. Och faktum är ju att ett år bara har 52 helger, dvs 52 potentiella evenemang, dra bort alla obligatoriska aktiviteter såsom bröllop, dop, begravningar, högtider, jobb samt Kalmar FF:s hemmamatcher och man inser att det försvinner en hel del möjligheter.

Livet handlar därför om att utnyttja alla veckans dagar, det är koden man måste knäcka. Sluta styra ditt liv efter helgen, våga gå ut och äta eller unna sig ett glas rött på en helt vanlig vardag. Det skulle i övrigt gynna vår något stukade nationalekonomi.

Men vem är jag att berätta för dig vad du ska göra, en barnlös pretentiös lönnfet företagare utan någon som helst självdistans, lägg därtill klart överskattad krönikör, vad vet jag egentligen om livet? Inte särskilt mycket, men jag försöker i alla fall förstå lite av det genom att konstant samla på mig nya erfarenheter och upplevelser.

Veckans snackisar:

I brist på annat har den alltmer infekterade debatten om höjda politkerlöner fått mycket utrymme i media. Ett bra tillfälle att ösa ännu mer skit på våra stackars politiker. Inte nog med det, i samma veva går Anna Thore (MP) ut och släpper bomben att hon skänker bort sin löneförhöjning och strör än mer salt i såren. Många reagerade starkt på min krönika i förra veckan om höjda löner och bakgrunden är att jag anser fortfarande att rapporteringen kring detta är alltför vinklad. Hade önskat få höra kommentarer från statsvetare och beslutsfattare högre upp i näringskedjan, för det måste finnas en anledning större en girighet.

Rykten säger att Kalmar FF:s chefstränare Nanne Bergstrand är på väldigt gott humör för tillfället. Kanske inte så konstigt med kommande säsongs stora spelarsatsning.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Planering är ju hur bra som helst, men om man verkligen VERKLIGEN vill få ut det bästa av en helg – måste man göra något speciellt då?
    Kan man inte bara sitta på arslet på någon random uteservering i flera timmar, för att så gå hem å se en ruskigt dålig åttiotalsfilm på VHS?
    Du som tjatar om allt det fina Italien har, kan du inte bara göra som italienarna, fast i Sverige – sitta på arslet och dricka vin?

    Du som verkar ha så himlans mycket att göra precis hela tiden kanske skulle uppskatta en helgs latskap 🙂

Lämna en kommentar