Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Jan 12

Vill inte vara en dålig pappa till Ulf

När man vaknar upp en söndag efter att jobbat hela kvällen på ett bröllop och serverat över 62 personer en trerätters och det första man är sugen på denna morgon är att baka Brioche. Hur sjuk i huvudet är man då? Skitsamma, nu är i alla fall bullarna under jäsning.

Anders Hildingsson och Helen Hildingsson, äntligen, bröllopet är landat. Och vilken bra fest det blev! Wilson-Hasse och hans fru Anna var toastmaster och det blev en kväll med mycket gutt. Och för att kontinuerligt hålla koll på stämningen i lokalen hade Wilson-Hasse en graf där alla gästerna kunde se vart bröllopet befann sig rent stämningsmässigt. Dom olika kordinaterna var Kungabröllop, Värdigt, Studentikost och tramsigt. Fyndigt och roligt när Wilson-Hasse uppdaterade grafen. Och det blev verkligen ett värdigt bröllop. Vi säger Grattis till Helen och Anders!

Har börjat planera kommunistveckan på Kallskänken. Hela sortimentet försvinner och vi kommer denna vecka endast erbjuda en baguette och en sallad. Kallskänken byter denna vecka namn till: Mat.
Jag börjar nämligen bli lite kritisk till den fria marknaden, den sköts för jävla dåligt.

Igår låg jag och sov klockan 03.04 när Uffe-Taco dundrade hem med Victor. Ett samtal började mellan de båda nere i vardagsrummet och uppe i mitt sovrum låg jag och kände mig återigen som en gubbe när jag blvit väckt och inte kunde somna om. Jag brottades med tankarna, skulle jag säga till? Nej, fy, pinsamt, precis som jag skulle bry mig om lite snack på nedervåningen. Och vad skulle Victor tycka? Att jag var en dålig pappa till Ulf? Eller?

Sen kunde jag inte hålla mig. Följande sms-konversation utbröt sedan.

Jag: Ni väcker gubben på övervåningen
Ulf: Det var inte meningen. Det är bara jag och Victor. Vi ska vara tysta. Vill du ha lökringar?
Jag: Kan ni både hålla käften och bjuda på lökringar?
Ulf: Självklart.
Vi tar en paus här. Nu tror man ju kanske lite naivt att det ska bli tystare. Men av okänd anledning fortsätter grabbarnas samtal i samma tonläge. Min irritation stiger ytterligare. Lägg därtill att inga lökringar levererats till sovrummet.
03.20
Jag: Hur länge till ska ni prata? En stund till eller? Tänk inte på mig…
Ulf: Jaha, alltså du behöver inte vänta uppe på oss. Det är lugnt.
Jag: Förresten, tänkte blåsa ut ljudsystemet imorgon med Leila K-Electric. Jag drar igång vid 07.00, är det lugnt eller?
Jag, igen: Det kommer också en gubbe samtidigt och slipar golven, han ska tydligen vara jävligt tyst.
Jag, ytterligare en gång: Sa jag det att vi slaktar lite höns på gården under tiden?

Sen blev det tyst. Bullen. Jag undrar. Tycker du att jag överreagerade. Snälla svara. Vill inte vara en dålig pappa till Ulf.

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Du sköter dig galant!

Lämna en kommentar