Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
25
Feb 13

Vi lyfter på hatten för ett fantastiskt gutt California.

Då var det dags att åka hem. Vi känner oss rätt färdiga med det här landet för denna gång. Våra sista två nätter har vi spenderat i Beverly Hills, och när vi bokade biljetterna hade vi ingen aning om att vår vistelse i LA sammanföll med Oscarsgalan. Och vilket pådrag det har varit, och vi har ”stalkat” rejält. Bara att få se denna cirkus från sidan har varit riktigt underhållande. I lördags gick vi förbi en biograf som visade Searching for sugarman, -den borde vi se, sa vi till varandra, och något senare gick vi förbi något pre-oscar-party, och på den röda mattan precis framför oss står Malik Bendjelloul och blir intervjuad. Märkligt.

Vi mötte upp Lina som bor här i byn och hon gav oss en rejäl jävla klubbrunda så att hälften hade räckt. Vi slank in på den ena nattklubben efter den andra, och ni som känner mig vet ju att jag är rätt svag för feta nattklubbar. En av klubbarna hade lättklädda akrobatiska brudar som leverarde champagne nerhissandes från taket.

På Bar Marmont hamnade Petter bredvid den smått legendariska skådespelaren Ed Lauter på toaletten vilket ledde till ett mycket härligt möte. Han pratade om hans relation med Bergman och gav oss en inblick i Oscarsgalan och nomineringarna, han skulle givetvis själv gå på galan. Han hade dock aldrig varit i Sverige och som den briljanta ambassadör jag är bjöd jag givetvis Ed och hans fru Mia till Kalmar. Fritt boende… på Packhuset.

Vad har vi ätit då?
I Malibu käkade vi jäkligt gott på Nobu Japansk restaurang med mycket sushi. Galet läge precis vid vattnet. Parkeringen kantades av feta bilar. Vi ställde vår på McDonalds-parkeringen mittemot då vi kände att våran Chrsytler-cabbe inte platsade i den startelvan.

Umami Burger , tvistade hamburgare av högsta kvalité. Jag käkade en house-made truffle cheese, truffle glaze-brugare som var bland dom bättre man ätit. Prisvärt och avslappnat. Lite tramsig personal som kan vara lite störande på bakfyllan.

Restaurang Marmont Återigen, klassiskt franskt. Vällagat, läcker miljö, bra bar, inte heller så jävla dyrt. Petter käkade högrev och risotto och jag en go köttabit.

Bubba Gump Shrimp Co Genomkommersialiserad räkrestaurang som jag alltid velat äta på av någon märklig anledning. Hela konceptet är uppbyggt på filmen Forrest Gump och man serverar räkor i alla dess former. Ingen gastronomisk scen precis, men intressant koncept där man i anslutning till varje restaurang har en egen shop för merchandise. Detta blev det sista vi käkade, nu skiter vi i detta och åker hem. Det har varit en helt fantastisk resa, dyr som f-n med det var värt varje dollar. Tack för alla tips som hjälpt oss hitta rätt!

Avslutningsvis kan man säga hur mycket som helst om USA. I mångt och mycket ett sjukt land där individtänket är galet, men människorna är open-minded och har oerhört mycket humor vilket leder till att man alltid känner sig välkommen och väl omhändertagen. Och visst det finns mycket skitmat, fast-food och annat. Men det har verkligen förändrats om man är beredd att leta och betala lite mer. Och när det gäller koncept, miljöer och service så är amerikanarna riktigt vassa. Vi lyfter på hatten för ett fantastiskt gutt California.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar