Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Apr 11

Väldärd och värdighet en självklarhet

Det var uppspelt och spänd stämning igår på stadens båda lokalredaktioner, vem skulle få sin 1:a april artikel publicerad. På Barran visste man att Blank som alltid hade en bra på gång och att Rockström varit lurig i mer än en månad, ryktet vid redaktionens kaffeautomat sa också att Peter Karlsson skulle ha ett ess i skjortärmen. Några kilometer därifrån, på Amerikavägen, hade Östrans arbetslag för 1:a aprilnyheten kört fast rejält. Ulf Carlsson slet i sitt hår och började känna sig pressad när han såg ett hav av relativt dåliga förslag som inte ens höll lokaltidningsklass. Hört under mötet när Janne G plötsligt tänder en cigg i konferensrummet.
-Här får du ju för fan inte röka! Akinder öpprörd.
-Äh, vi flyttar ju ändå snart och det är redan asbest i väggarna.
Granlund som hört meningsutbytet är märkbart stressad av situationen.
-SLUTA! Hur eller hur är röken inte bra för min Beatlesfrilla.

Igår kväll hade Kalmar FF bjudit in sponsorer till Guldfågeln för en exklusiv förhandsvisning av loungen som i stort sett var färdig och folk var så imponerade av tagna av de nya lokalerna att ingen lyckades krysta en fram en fråga till varken Nanne, Rydström eller Svante som höll hov på scenen. Svante hade iklätt sig rollen som konferencier vid presentationen av truppen och gjorde detta bra. Svante 10.0, kan vara stans bästa diplomat och mest ödmjuka person med titel. Och på tal om 10.0, Mörbylångasonen Dennis Nilsson balanserade igår på gränsen till övertänd då han försökte få alla chockade sponsorer som satt med öppna munnar att förstå vad som verkligen låg framför dem.

Noterat igår:

Arkitekten Peder Knutsson, märkbart nöjd med sitt verk smög runt och fick ta emot åtskilliga ryggdunk. Bra jobbat är ju bara förnamnet.

En nyklippt Paulus Arajuuri.

Brassarna pratade konstant under föredragen.

Fick en kram av Lindbytvättens Peter Streijffert.

Fick en high-five av Sobralense.

Fick en gangsta-five av Emin.

OT Dahlberg dansade runt på de röda heltäckningsmattorna och knäppte nya bilder på brassar.

Det blir ingen asfaltering runt arenan förrän i maj av anledning att det finns för stor risk att marken reser sig.

De omtalade wrap’sen som ska serveras på arenan är jag klart tveksam till om det nu är så att man ska köra med det vi fick igår. Kyckling och tomat går väl an, men skinka och mimosasallad eller lax och hovmästarsås känns väl inte som att dom rimmar med Sveriges modernaste och snyggaste arena. Det är fan tveksamt om de platsat på Fredde.

Idag rullar ett gäng juveler i en minibuss över till Halmstad i ett projekt helt finansierat av Regionförbundet. Projektet går under arbetsnamnet: Väldärd och värdighet en självklarhet.

Idag alltså generalrepetition på Guldfågeln Arena 13.00, vi har lite möten innan om bland annat webb-tv.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar