Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
21
Feb 13

Två riktigt schysta bögar i Las Vegas & San Francisco del 6

Vi körde från LA till Las Vegas i vår Chrystler cabbe som vi hämtade på flygplatsen. Vegas minns jag som helvetet på jorden, just därför finns det en charm och se det i 24h. Vi checkade in på Bellagio som väl får ses som ett av dom bättre hotellkomplexen i stan. Vi hade sedan innan bokat en svit, men någon i backoffice hade stavat Petters efternamn fel, till Elemeroth, något som tydligen inte gick att ändra (eller så orkade inte hon i receptionen) istället trodde väl hon att vi var två schysta bögar och vi fick än ännu större svit. Vi bara skrattade när vi kom in i rummet. Tre badrum, 4 tv apparater, jacuzzi, ångdusch, kontorsdel och vardagsrum. Vi tog det inte särskilt oväntade beslutet att tillbringa mycket tid på rummet.

Speldjävulen vaknade lite senare till liv och 300 dollar fattigare på Black Jack satte vi oss på en av Vegas 10 restauranger. Dom senaste 5 åren har Vegas tydligen gått och blivit lite av ett mat-mekka, många framstående amerikanska kockar har öppnat restauranger i hotellkomplexen. Vi fick tips om Michael Mina som låg på hotellet. Vita dukar och fine-dining. Helt okej. Men när amerikanarna ska göra fine-dining är det lite som när dom ska inreda sina hem, det blir inte riktigt bra. Vi käkade tonfisktartar, hummerpaj, pilgrimsmussla med serranoskinka, entrecoté och en dessert-triologi. Servicen var dock topp, man märker ganska tydligt att personal är billigt i detta landet, man blir uppassad hela tiden.

Vi vaknade tidigt och ville bara ifrån Vegas, vi var helt enkelt klara. Nu låter det som om vi var missnöjda, absolut inte, skiten måste bara ses. Och Bellagio, helt fantastiskt på sitt sätt. 4000 rum.

900 km senare hade vi kört genom öken, berg, snölandskap, grönskande mandelträd fram till San Francisco. Vi fick återigen en ni-måste-vara-två-schysta-bögar-deal och blev uppgraderade till en svit med utsikt över hela staden. Middag på hajpade Hakksan, asiatisk fine-dining. Bra skit, häftig restaurang och smakmässigt lite annorlunda upplevelse. Återigen bra puls och skön atmosfär i matsalen. Vi käkade olika dumplings, entrecote, nudlar m.m. Och återigen samma princip, protein som man känner igen fast med nya smaker.

Idag blir det utflykt till Napa Valley för att i eftermiddag påbörja kustresan ner till LA på väg nummer 1.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. När ni kommer hem ska jag köra ut er till Grimskär med ett stormkök och ett enmanstält så ni får en cold turkey från detta överdådiga leverne!

  2. Googlar man västerländsk dekadens numera finner man två bekanta anleten vid sidan av Marie Antoinette

  3. Martin för helvete det heter Hwy 1 och Hwy 101. Bästa vägen i USA. Njut bara.

  4. Gjorde samma resa längst Hwy 1 för många år sedan. Ett stopp på Hurst Castle är att rekomendera. Grundaren av NBC eller CBS, va de nu va blev ju lite skitso och byggde USA´s mest dekadenta palats. Guldpooler o romersk grekisk stil, eget flygfält och egna kanoner från andra världskriget är några saker han hade på sim tomt..

Lämna en kommentar