Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Maj 11

Totalhelgen

Kanonhelg. Det började på fredagen när det gamla nedlagda Smedbybandet Gentle Touch gav en reunionspelning och gick upp på Söderports numera legendariska livescen. Ett oerhört begåvat band som definitivt var värt ett bättre öde. Jag tyckte det var, riktigt, riktigt bra. Låten Smedby kan ni med en gång lägga till i era playlists där hemma i stugorna.

Mattias Johansson och 2-0 till Kalmar och hela GFA gjorde fågeldansen. Jag har sagt det innan och säger det igen, det föds sakta men säkert en helt ny läktarkultur i Kalmar. Bra jobbat alla i klacken! Klarar ni av att hålla den kvalitén så lossnar snart hela arenan lite mer.

Direkt efter slutsignalen kastade vi oss in i Audin för en tokresa ner till Kävlinge och Södervidinge gård där vi var bjudna på sparrisfest. En anrik tradition där bonnsonen Måns Nordmark bjuder in till galen fest i samband med skörden av deras första sparris. Två timmar och tjugo minuter senare sladdde vi rakt in på en högborgerlig akademisk sittning med tal, sånger, limerickar och mat. Hur trevligt som helst. Att vi klockan 03.14 tog en mindre genomtänkt taxiresa in till Lund för att ansluta till en annan fest där Wilsonpojkarna höll hov var kanske mindre intelligent. Utflykten slutade med ett dött mobilbatteri och en incheckning på Grand Hotell 03.40 och kvinnan i receptionen frågade vänligt om jag och Producent-Petter ville ha separata sängar. Verkligen inte! Sa vi, och gav prov på en gay-friendly inställning. Att vi sedan checkade ut 1790 kr och sex timmar senare genom att lägga två plasthandskar på nattduksbordet som jag fått med mig från en packlokal på sparrisgården, gjorde ju inte saken mindre gay-friendly.

På vägen hem sladdade vi in på Traktorpulling vid Ekerödsrasten, åt en pizza med skinka, oxfilé och bea i Tollarp, samt en McFlurry i Karlshamn. Säg så här. Det går bra nu.

Kvällen avslutades med hockey, frysskadad Ben & Jerry, chili con carne, facebook och en påse såer krem junion (chips). Om detta säger jag bara en sak. Finlands sak är vår.

Gentle Touch@Soderport

Gentle Touch@Soderport


Sittningen@Sodervidinge

Sittningen@Sodervidinge

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar