Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Jan 14

Tidningen, BG och fiskandet av röster

Får inleda med att tacka för alla fina ord i samband med gårdagens reportage i Barometern, jag tycker själv att det blev en nyanserad bild och fortfarande en känsla av att jag ändå har lite mer att ge, typ. Nu ska jag inte älta vad som har varit men med tanke på hur uträknad jag nog både var och kände mig för ett halvår sedan känns det på något sätt lite surrealistiskt att få det extrema utrymmet i Barometern som jag fick igår, framsida plus heluppslag. Och jag antar att jag någonstans bakom kulisserna får tacka tidningen för den mediala ryggdunken som faktiskt är värd en hel del pengar om man översätter PR till reella pengar. Samtidigt ska man ha klart för sig att vårens klavertramp och all medialt blås kostade mig nog närmare… en miljon i uteblivna intäkter. Fast egentligen är det omöjligt att spekulera i det, hade det regnat som fan i somras hade vi inte sålt någon sallad på stranden.

Väldigt många frågar mig hur det är med BG? Jag tror nog det är rätt bra, han har, precis som jag, spenderat mycket tid med familj och vänner. Det finns en allmän bild av BG som är lite annorlunda mot den jag har. Visst, han kan vara rätt jävla osmidig, säga exakt vad han tycker och tänker och verka totalt skottsäker. Jag gillar ju sånt, men det är klart, människor som hamnat i vägen när hans pansarkryssare till blogg dundrat fram, tycker nog inte likadant. Kanske förknippar folk BG’s åsikter med mina och vise versa. Så är det ju inte alltid, men att vi kommit bra överens åsiktsmässigt trots vår relativt stora åldersskillnad är definitivt sant. Hursomhelst, det jag skulle komma fram till är att bakom den mediala burdusa bild som finns kring BG så är han en mycket omtänksam, mjuk och extremt rolig person. Och jag tror att han har lärt sig precis som jag gjort, en hel del det senaste halvåret. Många verkar tro att BG står helt oberörd i det är, så är definitivt inte fallet. Han tog detta hårt, inget snack om den saken.

Jag kan tycka att det ändå är rätt skönt att inte alla står rakryggade, i kostym vid en nytryckt jävla roll-up och delar ut profiltryckta karameller för ytterligare en identitetslös affärsidé och tycker exakt likadant om allt. Hur skulle Kalmar se ut då?

På tal om Kalmar. Det märks att det är valår, det haglar debattartiklar som handlar om simpelt röstfiske utan något som helst konstruktivt innehåll. Bygg gärna! Men inte här.

Tydligen är det nu livsfarligt, LIVSFARLIGT att vistas i närheten av Ölandskajen. Frågan är om man ens vågar handla på Baronen längre, ta en lunch på Hamnkrogen eller för den delen ta en utmärkt frukost på Packhuset, allt detta är tydligen förenat med ren och skär livsfara. Egentligen är det väl ingen idé att ens åka in till Kvarnholmen, för det finns ju ändå inga parkeringar, INGA! Och det kostar att parkera också! Vilket det i och för sig gör, i resten av världen, men det får det inte göra i Kalmar. Där ska allt vara gratis, ja till och med underhållningen på sommaren. FÖR VÅRA SKATTEPENGAR!

Puh…

Kalmar har nog ett av landets anonymaste näringsliv just nu. Duktiga entreprenörer finns det gott om, men knappt ingen vågar gå in i debatten om exempelvis Ölandskajen. Kanske är man rädd för att kliva någon på tårna? Tappa kunder? Eller så orkar man inte bry sig. Kanske är det senaste alternativet det mest sannolika. En oerhört viktig faktor till utveckling (om vi nu ville ha en sådan) det är att näringslivet sätter fart och att det dessutom  investeras mer statligt kapital i Kalmar och universitetet.

Och ja. Kalmar behöver definitivt ett universitet med havsutsikt. För sedan ska utbildningarna säljas, till en ny generation konsumenter som har betydligt fler krav än ”bara” en bra utbildning. Framtidens studenter är inte längre en grupp martyrer på nudlar och vatten. Livskvalité med urbana inslag står högt upp på önskelistan.

Be Sociable, Share!

11 kommentarer

  1. Du är för underbar…Vad staden kräver för framgång ligger inte i placeringen av universitetet min käre Martin Nilsson. Det är din åsikt inte ett faktum. Återigen så ligger inget av de bästa universiteten i världen vare sig samlade eller i sina respektive städers centrum/hamn. Du skriver ” det är viktigt att näringslivet sätter fart och att det dessutom investeras mer statligt kapital i Kalmar och universitetet ” åligger inte det borgmästaren och stadens näringsidkare ? eller är det också Hilmanssons fel ? Gällande möjligheten att få hit elever ligger till stora delar på möjligheten till boende ! Hur tycker du att regerande (S) lyckas med det? Eller klagar man inte på en kund? Läs den studie som kom i maj 2012 från Lunds Tekniska om hur studenter vill bo! Egen 1:a nära till natur, billigare än idag ….är kraven..

  2. Så här uttryckte jag mig den 17/12 / det gör jag idag också!! ”Jag nås av ryktet att detaljplanen för Linnéuniversitetet i Gästhamnen är antagen i eftermiddag – Det är goda nyheter!””

  3. 2012 är två år sedan, därav inaktuell. Du kan aldrig och kommer aldrig kunna jämföra Lund med Kalmar så är det bara. Boendet helt klart som du säger viktigt. Det tar jag för givet. Synd bara att ingen vill att det ska byggas. Huruvida S har lyckats med nybyggnation har jag ingen aning om. Det jag däremot vet är att någon så mycket som fiser blir det överklagat bygglov. I synnerhet i dom fina kvarteren…

  4. betänk. Det gjordes opinionsundersökningar gällande det som blev Guldfågeln innan det första spadtaget togs. Ska inte säga av vem, men det var inte KFF. 85% av de tillfrågade var positiva. Så verkade det inte om man följde mediadebatten i Kalmar. Är övertygad om att en stor majoritet av kalmarborna är positiva i utvecklingsfrågor, men det speglas inte.

  5. Har ”Janne porrfilm” någon åsikt? Plitar han på någon text? va va VA?

  6. Har ”Janne porrfilm” någon åsikt? Plitar han på någon text? va va VA?

  7. Vem fan är Janne porrfilm?

  8. Janne du vet, din gamla kompis.

Lämna en kommentar