Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Apr 12

Territorium och gurka

Står och hackar grönsaker i köket som så många gånger innan, fram smyger Uffe-Taco och nyper en gurkbit och stoppar i munnen.

Vi bryter här en stund. Händelsen kan uppfattas som aningen odramatisk och oskyldig. Men faktum är att detta alltid inträffar, alltså att Taco tjuvar en gurkbit/tomatklyfta. Det slår tamejfan aldrig fel. Jag må vara en tjurig gubbjävel, men detta är extremt irriterande. Liknande händelse inträffar ibland på Kallskänken när man står hackar och någon nallar en bit direkt från skärbrädet helt respektlöst. Det är som om man inkräktar på mitt territorium. Hade någon å andra sidan frågat snällt om man kan få sig en bit hade det aldrig varit några problem. Följande inträffar:

Jag: Ge fan i det där Uffe. Så gör man inte! Hade du hackat själv kan du stoppa vad du vill i munnen, men nu är det jag som hackar!
Taco: Förlåt. Du påminner om min mamma nu. När jag var liten och gjorde samma sak sa hon alltid: ”det räcker inte om du gör sådär”

Och där har vi identifierat problemet. Uffe-Tacos mamma var precis lika irriterad av sin sons norpande som jag är men använde sig helt enkelt av fel pedagogisk uppfostran. En ursäkt som inte var trovärdig och som Uffe genomskådade. Jag menar, gurkan tar ju liksom inte slut för att man tar en liten oskyldig bit. Hon vågade inte berätta vad hon egentligen kände och tyckte, och resultatet av det? 10 år senare drabbas jag indirekt av detta felbeslut som togs på Talgoxevägen i slutet på 90-talet.

Men nu är det utrett, vi kollar på fotboll och vi hoppas det aldrig kommer att hända igen.

I övrigt, möte på Villa Solbacken idag som är färdigt för att ta emot konferenser, bröllop och andra fester av alla dess slag. Magnifika lokaler centralt i Kalmar som går att hyra som ”slutet sällskap”

Imorgon: informationsmöte på Kallskänken angående mina caféplaner.

Fredag: Jag grillar på Kallskänken, igen.

1:maj: B-G majtalar i min trädgård. Producent-Petter står utanför med ett plakat.

Om ett år: Jag sitter i fängelse efter att bedrivit café i min trädgård utan tillstånd och självkänsla.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Jag kommer och hälsar på dej i fängelset!!

Lämna en kommentar