Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Apr 12

Tappad talförmåga, riddaren från Smedby och svärfars påskägg

Snö. Kan det finnas något mer avtändande en påskafton? Det ska väl vara två fyllon som ligger utslagna i vardagsrummets soffa. Gårdagen fick för min del bli en lugn tillställning sedan jag under skärtorsdagens partaj av okänd anledning misskalkylerade effekten av att dricka kombinationen rom/tequila. Det slutade med att jag satt som en grönsak på Krögers och hade tappat både tal och lyssningsförmåga. Det blev tidig hemgång och jag lyckades få ett hemsläp. Ulf. Även han något tiltad av Viktor Hallergs flöde av det Mexikanska vattnet. Viktor, nyss hemkommen från just Mexico med en ny titel som han var väldigt stolt över, nämligen: Tequila-riddare. Vi kan väl säga så här, hur mycket han än lärt sig om Tequlila och allt vad nu denna creddiga riddar-dubbnings-utmärkelse innebär så kommer det blir oerhört svårt att på riktigt kunna imponeras av det efter att ha sett denna bild från resan tagen på riddaren himself.

Jesus kom ju in ridande på en åsna vid något påskrelaterat tillfälle. Tänk er Hallberg göra en liknande entré under sommarens bröllop i Vimmerby. Någon som känner någon med en åsna.

Helgens nöjdaste: Tellis på Krögers efter att vevat igång uteserveringen, stod leende och mös vid entrén och konstaterade att ännu en säsong med kassakossan hade börjat.

Kan också konstera att man blir lite slirig i kistan/riffig i raffet av Äggtoddy.

Påskmiddag hemma hos svärpäronen igår, alltid lika trevligt. Dock fick middagen ett något konstigt slut när det delades ut påskägg till mig och Gabby. Jag öppnade mitt i ägg varsamt. Tittade sedan på svärfar frågande:

Jag: Godis?
Svärfar: Ja, fingodis från Maggaplan.
Jag: Men jag har ju renoverat mina badrum.
Svärfar: Vad menar du?
Jag: Det ska ju ligga 25.000 kr i ägget.
Svärfar: ”Skrattar”
Jag: Vad är det som är så jävla roligt?
Svärfar: ”Blir tyst”
Jag: Jaha nu förstår jag! Du har satt in pengarna på mitt konto för att dom inte fick plats i ägget!

Dock verkar det blivit något fel på transaktionen då det inte syns några pengar på kontot, men jag ligger lågt. Det brukar ju vara struligt med överföringar på röda dagar.

Och på tal om röda dagar. Snart smäller det! Nu fyller vi upp GFA. Ta ditt ansvar: Biljett köper du här:

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar