Se fler 
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
28
Apr 11

Speakers corner inför Syrianska

Diskussionen om huruvida vi skulle förhålla oss till David Elm’s entré på Guldfågeln blossade upp dagarna innan matchen och resultatet speglade verkligen debatten, en del buade och en del applåderade. När David redan efter fyra minuter in i matchen med hjälp av Lasse Nilsson väggade sig igenom FF-försvaret var trau- mat ett faktum. Och efterkommande referat var definitivt mitt absolut jobbigaste under min nu tre år långa spikraka speakerkarriär. Den tystnaden, du kunde om du velat, släppt en knappnål och hört den träffa marken.

Men vi lyckades genom ett magiskt Kjelle Nyberghäng signerat Erik Israelsson ta oss in i matchen igen. Och Sobralense fick avgöra med ytterligare en fantastisk flack hästspark på vår nya arena. Den känslan som infann sig när domare Martin Hansson sedan blåste av tillställningen var fantastiskt härlig men den är svår- beskriven. Tänk att en allsvensk fotbollsmatch kan få en att må så bra. Hur kan egentligen tre simpla poäng vara som balsam för själen? Man försöker dra ut på känslan genom att frossa i media och diverse bloggar. När Kalmar däremot får stryk, lägger man sig snarare i fosterställning och drar ett täcke över huvudet.

Många noterade givetvis den uteblivna inmarschen med Röda Dagar. Systemet hängde sig i Mediatechs OB- buss och när beskedet nådde våra snäckor samtidigt som man står med en mikrofon i näven inför 9307 för- väntansfulla personer, då är man i ärlighetens namn inte så särskilt kaxig. Händelsen är en smärre katastrof och var givetvis under all kritik. Och att vi inte hade en backup på cd-skiva får vi i speakerbåset helt enkelt ta på oss. Det är bara att beklaga. Gör om gör rätt. Däremot märkte ni säkert att ljudet var betydligt bättre än senast. Ljudgänget med Lill-Thomas i spetsen gjorde under dagarna innan matchen ett hästjobb genom att plocka ner samtliga 36 högtalare och byta slutstegen i systemet.
Här kommer min krönika från veckans KFF-bilaga: MATCH:

Inför Syrianska nu på söndag är temat familjefest. Ta chansen och gå på allsvensk fotboll med hela tjocka släkten. Låt dina barn, far och morföräldrar få möjligheten att uppleva nya Guldfågeln Arena! Det blir ansiktsmålning, ballongfigurer och massa bus med FF KIDZ. Håll utkik efter billiga biljetter på Barometerns Familjeläktare och var med på aktiviteter för hela familjen. Låt den rödvita folkfesten fortsätta!

När det gäller stämningen på läktaren på våra hemmamatcher tycker jag verkligen att klacken öser på bra, men jag skulle önska ännu mer allsång från resten av arenan. Inte bara för att det blir en härlig stämning och atmosfär utan för att det faktiskt också lyfter våra rödvita bröder ytterligare. Har ni tänkt på att våra spelare i samtliga artiklar och reportage i dagstidningarna beskriver hur dom älskar att spela i vårt nya bo. Och visst finns det mer att ge.
Hela Kalmar ge oss ett K

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

 1. Apropå Fosterställning !
  Skrev ner mina reflektioner från matchen mot Ellos.

  ”En ensam, tom, och röd kaffekopp

  Mjällby-KFF. Satt här på öa och lyssnade på webradion, förväntansfull, tre poäng som enkelt ska tas hem till Kalmar. Den röda favoritkoppen fylld med kaffe. Ställningen var 0-0 och matchen gick allt närmare slutet. Enligt kommentatorn så äger Rydström mittfältet. Det blev mer och mer folus på tiden som var kvar och jag noterade varje minut som gick. Hörna för Mjällby och plötsligt 1-0. ”Shit”, tänkte jag. Kollade tiden. Dom hinner få in åtminstone en balja. Nu var det alltså inte frågan om tre pinnar längre utan jag var nöjd med oavgjort. Spelet fortsatte och domaren blåste av matchen. ”Fan”, sa jag högt för mig själv. Kände mig under en bråkdel av en sekund olycklig. På bordet stod en ensam, tom, och röd kaffekopp. Känslan av att KFF förlorat gjorde mig nedstämd. Men bara ett kort ögonblick.

  Jag växlade direkt den negativa känslan och tänkte att ”det är ju bara fotboll”. Solen skiner. Jag mår bra. Mina barn har det bra. Genast släppte olyckskänslan och jag kände mig lugn och tillfreds med livet igen. Nu tänkte jag istället att Elfsborg ska fan få sota för vad Mjällby gjorde. Dessutom på Guldfågeln, den magnifika arenan, där vi hitintills är obesegrade. Nya tag nästa match och nya möjligheter till tre poäng.
  Livet är helt underbart – t.o.m. när KFF förlorar.”

  /GLennon 2011-04-18

 2. Sorry, från matchen mot Mjällby ska det ju naturligtvis vara….

Lämna en kommentar