Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
04
Apr 13

Söderport och frihet

Mingel på Söderport igår och som licenserad gratisätare var man på plats. Kanske är det inte alla som känner till att Anes och co under vintern har blåst ut stället och renoverat upp det i toppklass. Ny är vindsvåningen där man inrett med pianobar. Söderport kommer bli stekhett i sommar, utmaningen blir att bibehålla den genuina känslan man lyckats bygga upp under åren med bla jazzkvällar. I köket huserar Seger med Törneby-Eva aka Mansion-Eva och med dessa två bakom gryterna höjer man den gastronmiska nivån ett par pinnhåll. Därmed inte sagt att det kommer bli allt för pretentiöst. Lycka till säger jag och tack för en mycket trevlig kväll!

Bäst igår var ändå konstnären Jens Konradssons kommentar om Ernestos renovering:
-Det kommer bli jordens fetaste pizzeria.

image-1

image-2

Var uppe och vände på Wilson idag och spånade lite kring maneret på Kalmar FF’s radioreklam under säsongen, kommer bli kul.

Intressant läsning om Bo Frank och hans Växjö som växer och växer. Han gick på Kalmar rätt hårt, kul!

Och på tal om Moderater, valfrihet, vinster i välfärden och den biten. Här är en intressant reflektion från vår vän Producent-Petter saxat från hans FB-sida:

Valfrihet är inte av fel, men det är inte alltid lätt ta rätt beslut.

Utgångspunkten för privatisering är att den anses skapa ett bättre system. Fria människor med val och med makt. Alla är konsumenter och producenter, precis som vilken marknad som helst. Ta min kompis Martin som exempel, han är bäst på lunch i Kalmar men inte ensam, de flesta vet att konkurrens är något positivt. Man vill ju vara bäst.

Men det är skillnad på en varumarknad och en utbildningsmarknad eller varför inte, som exemplet i kväll (SVT UG) en flyktning-marknad. Börjar flera elever på en skola betyder det inte att det anställs flera lärare, inte på samma sätt som om frisörsalongen går bra – det anställs en ny frisör (det gillar Pelle). Eller om flyktingarna som måste bo på vinter-stängda campingar till priser som företagen kan ta för att Migrationsverket tar felbeslut.

Förutom Skolverket så verkar både Migrationsverket och Arbetsförmedlingen ha problem med företag som ska utföra tjänster åt skattebetalarna

I ett svartvitt Sverige tror vi att marknadsanpassningen av tidigare välfärdstjänster kränker oss – inget nytt – redan 1962 sa Milton Friedman att friheten som människa beskattas bort, precis på samma sätt som Kristoffer Appelqvist (Värvet #2) 2013 i ”Drömmen om Amerika” med mer populär-kulturella referenser som statliga hamburgare eller uppväxten i ett socialdemokratiskt Malmö.

Bildt avskaffade mycket av vad Friedman och Appelqvist ogillar. Köerna skulle bort, servicen skall bli bättre. Valfriheten måste öka. Men också det egna ansvaret för friheten.

”Så vill du ha din frihet se till att du får den” (Lundell)

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar