Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
23
Maj 13

Smålandsderby, att göra fel …och gott

Idag är det så äntligen smålandsderby på Guldfågeln arena, en match man drömt om sedan Ronny Nilsson satte spaden i marken 2009. Festen idag för min del blir givetvis speciell, som sig bör efter mitt agerande. Men för första gången på flera dagar känner jag mig något starkare och ser verkligen fram emot att stå i klacken, och skulle jag bryta ihop har Johnny Petersson lovat hålla mig i handen.

Kalmar fullständigt kokar, det pratas fotboll vart man än går, och äntligen ser man dom där efterlängtade rödvita flaggor på stans bussar. Tänk vad derbyn stärker lagkänslan, staden och supporterkulturen. Hade vi känt så här inför varje hemmamatch hade det inte dröjt länge innan Kalmar FF fördubblat sin omsättning.

Många tycker nog att jag i min situation ska hålla låg profil, gömma mig, rida ut stormen. Kanske klokt, men för min egna del är det också viktigt att visa att jag trots under alla omständigheter faktiskt lever, utan att för den delen framstå som något offer. Men jag måste ändå säga Tack, till familj, vänner och personer från näringslivet som verkligen har stöttat mig till 100% i denna helt makalösa cirkus. Alla besök på jobbet, samtal, mail, sms. Det finns inte ord för hur mycket det betytt för mig och jag påminner mig själv efter varje samtal, att det här ska jag verkligen aldrig glömma.

Jag avsluta med att klippa in ett fint blogginlägg från P4:s kanalchef Anja Thorkelsson-Lindahl, som kanske nyanserar debatten något.

Tänk så det blir!
Käften glappar och ett par meningar slinker ur som får omvärlden att vakna till och slå tillbaka med full kraft. Med det sagt ursäktar jag inte vad som sagts i den omdiskuterade podcasten eller inbillar mig att jag vet att det var ett misstag.
Om det vet jag inget! Jag känner inte BG Svedjenäs och hans grundvärderingar, däremot möjligen lite mer om Martin Nilsson.
En kreativ, varm, rolig, nyfiken, möjligen naiv ung man som entusiastiskt tar sig an den ena uppgiften efter den andra, vid sidan av sitt företagande. Jag har många gånger undrat hur han hinner med allt! Vi har haft ett mycket bra samarbete och han har aldrig brustit i omdöme när det gällt uppdraget hos oss- att laga god mat i radio.
Jag gissar att fartblindheten slog till och därmed omdömet. Å det grövsta.
För Sveriges Radios del är det ingen tvekan. Uttalar man sig sexistiskt och plumpt då får det konsekvenser. Sveriges Radio värnar demokratin, alla människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män.
Men lika viktigt som det är för mig att tydligt tala om vad Sveriges Radio står för, lika viktigt är det för mig att stå upp för det mänskliga. I nio fall av tio dryftas den unkna kvinnosynen hemma vid köksborden, i grabbgängen eller anonymt på nätet. Fega troll omöjliga att debattera med eller komma åt.
Tar man däremot ansvar för vad man sagt, ber om ursäkt och tydligt visar sin avsikt att lära av det som hänt, då har det lett till något gott !
För mig är misstag är ovärderliga för vår utveckling som människa! Också i det här fallet!

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Strunt i att ”rida ut stormen” tror du gör dig bättre PÅ vågen/ åk med den❤

Lämna en kommentar