Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Dec 11

Skulle du kunna tänka dig jobba som Martin Nilsson i framtiden?

Lite tung i bettet efter en härlig Stockholmsvistelse som innehöll många härliga upplevelser. Förutom maten var tanken med våra restaurangbesök på Matbaren, F12 och Grill att jämföra miljö, koncept och service. Och just ovanstående faktorer är verkligen synonymt med alla bra restauranger, så även denna gång. För att göra en kortfattad analys handlar det egentligen om att precis när du kliver in genom dörren på dessa restauranger så startar upplevelsen och slutar när du kliver ut genom dörren, och alla som jobbar på krogen kan kommunicera konceptet. Volym i högtalarna, puls, tight bordsplacering, lukter, service, lågor som slår i taket, snygga menyer, fördrink, möbler, lampor, dukning, brödkorg, viner, gemenskap, service…eh..sa jag det?

Och drar man en parallell till vår stad. Vilka har varit i närheten och uppfyllt den känslan? Gamla Helen & Jörgen och Byttan vid sitt invigningssår?

Igår hade jag praktikanter hos mig, det var Fabian och Leo från Falkenbergskolan klass 4 som skulle tillbringa dagen med mig. Efter en fullspäckad dag med att räkna pengar, spela in radio, stå i kassan, göra pastasallad, åka på möten, ta leveranser skulle Fabian och Leo fylla i ett papper som var medskickat från deras lärare. Ett gäng klassiska frågor som avslutades med:

Skulle du kunna tänka dig jobba som Martin Nilsson i framtiden?
Fabian och Leos svar: Kanske som sommarjobb.

En liten tömning av bilder!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar