Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
02
Okt 12

Skördefest, Jangir och julshow

Vilken helg. Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att detta året vara en del av skördefesten istället för att besöka den. Lösningen blev Wilson-Jacob som styrde upp en markplats i Algutsrum där vi kunde placera ett topptält. Så på fredagen var vi igång. Bakade bröd och knäckebröd, kokade pumpasoppa och bytte etiketter på burkar som från tysk jordgubbsmarmelad blev till ”Midsommarminnen med jordgubb och rabarber”, med säljargumentet: Det du inte minns, har jag smaken av.

Väl på lördagen dundrade vi upp med Kallskänksbussen till bredden av bråte, vid lunchtid anslöt varmvattenmagnaten B-G med sin verktygs-loppis och showen var igång. Jag tror vi alla blev duktigt förvånade över hur mycket folk som passerade Algutsrums bygata, enligt uppgift sålde man runt 2000 kroppkakor i ladan snett mitt emot oss, och i Mickes stenlada, där stod folk som packade sillar och bara väntade på att få bränna pengar. Konsumtionsmönstret på Skördefesten är verkligen märkligt. Man tar ut 1000 kronor, rullar över till Öland och dom jävla pengarna dom ska brännas till varje pris om det så ska vara fårskinn från Gotland, träskor från Blekinge eller ompackad marmelad från Bremen.

Vi sålde slut lite för tidigt, men dessto större anledning till att börja vår skördesittning i tältet, och vilken skiva det blev!

Men nu när vi skakat av oss helgen tar vi nya tag, igår hade jag i uppdrag att intervjua Jangir Maddadi på Hantverksföreningens månadsmöte. Jangir som går som tåget har som nästa uppdrag att inreda David Guettas hem i Ibiza. Det var svårt att inte bli imponerad av den dealen. Han var också på gång med en tågstation i Saudarabien, kanske inte lika sexigt med tanke på rådande Ikea-debatt. Det blev ett bra samtal och att få höra någons hela historia är alltid intressant. På slutet pratatade vi om Kalmar och näringslivsutvecklingen, då hörde man en något luttrad Jangir sucka, i synnerhet om Linneuniversitets-bygget, mycket tror jag för att ingen har bjudit in honom i diskussionen. Men man är ju aldrig profet i sin egna hemstad. Med tanke på Jangirs CV och historia på LNU borde kanske kommunen och LNU utnyttja hans driv mer? Vad vet jag.

Idag släpps biljetterna till den alternativa julshowen på Kalmarsalen den 14:e december. Vi har så smått börjat bjuda in gäster som vi avhandlar i podcasten. Igår skickade jag ett mail till Stephen Wang. Det vore fantastiskt kul om han var sugen på att dyka upp. På torsdag är det frukost med borgmästare Persson, det ska bli spännande.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar