Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Apr 13

Skön FF-seger och en kort analys därtill

Då var vi igång! Allvenskan 2013 är i rullning. Jag hade investerat 169 kr för att se matchen, ett jävla ockerpris på många sätt och vis, men det var verkligen värt varenda krona. Visst fanns det mycket som kunde varit bättre och jada, jada men jag blev mycket imponerad över laget igår. Några observationer:

Backlinjen. Känns stabilare och spelar med mer självförtroende och organisation. Trots att Arajuuri fick utgå var det i stort sett aldrig några större bekymmer.

Mats Solheim. Lagets glädjespridare fick revansch efter sitt korsbandstrauma och ett års rehabilitering. Den gutten kommer göra nytta i laget i år, inget snack om den saken.

McDonald, gjorde mål. Sliter däruppe och jag tror han kommer knäcka koden i år.

Ett mycket rakare spel. För första gången på länge hotade Kalmar FF med ett djupledspel likt 2008. Snabba spelomvädningar och rättvända spelare mot mål. Vi kändes farliga framåt.

Romario. En spelare som vågar hålla i bollen och samtidigt dra en gubbe eller två, en stor anledning till att Syrianska lirkades upp.

Melker. Har vuxit till sig och blivit en köttbit, sliter och känns stor, kommer bli bra.

Etrit, vet att hans framtid bokstavligt talar ligger i hans egna händer. Kommer storspela, säljas för runt 15 miljoner och Kalmar FF gör överskott för bokslutet 2013.

Sist men inte minst Måns Söderqvist. Precis som många förutspått får han sitt stora genombrott i år. Varför? Har vuxit till sig, har en bra balans och ett rappt skott. Är en modern spelartyp som kommer göra nytta i ”nya” Kalmar FF.

Några gobitar från gårdagens föreställning i Södertälje, för jag väljer att se det från den sidan. Nu åker vi på konstrunda i Höganäs! Heja KFF.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar