Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Maj 11

Senaste nytt! Nilssons säsong över och en stulen fruktkorg

Martin Nilssons joggingsäsong är över. Efter en kraftig bristning i vänster vad befaras Nilsson’s starka joggsatsning vara över.
-Det är tråkigt att det händer när man precis har kommit igång, just nu är det svårt att blicka framåt säger en märkbart skärrad Nilsson till mycketgutt.se. Nilsson som ska ha genomfört hela fem stycken fina rundor på 5 km kände under gårdagens joggingrunda i den skånska kuststaden Helsingborg hur något inte stod riktigt rätt till i vänster vad, men klassisk nonchalans och naiv inställning gjorde att Nilsson alltså idag ett dygn senare, iförd sina svindyra Nike Lunarglide Flywire 2, drog på sig en klassisk bristning några meter utanför Krusenstiernska gården.

-Det är inte så mycket och snacka om, som jag ser det var Martin enormt dåligt tränad och skadan är helt enkelt ett resultat av den senaste tidens hårda belastning, säger Dan Johannesson verksamhetschef för ortopedkliniken på länssjukhuset i Kalmar som har satt in alla resurser för att återställa vaden.

Även stora delar av Kalmars näringsliv har reagerat starkt då det under våren satsats hårt på Nilssons jogging:
-Ja, det är ju svårt att yttra sig i nuläget, vi måste sätta oss ner och försöka få en helhetsbild av det som inträffat, men blir det som jag befarar kommer besöksnäringen troligtvis halveras i sommar, säger Åke Andersson VD Destination Kalmar.

-Vi har börjat titta efter en ny speaker, men eftersom speakerfönstret är stängt så blir det svårt, eventuellt tar vi in Sven Erik Karlsson eller Owe Martinsson, säger Kalmar FF’s ordförande Johnny Petersson.

-Känns, sådär. Näringslivschefen Thomas Davidsson fåordig och besviken.

-Vi bryter alla kontrakt med Nilsson, jag kommer dra in alla sponsorpengar omedelbart, detta är en total katastrof och jag tror inte det kommer att dröja länge innan vi ser en markant nedgång på bostadsmarknaden säger en uppgiven Pontuz Löfgren.

-Jag var väl en av få som sa till Martin att han inte skulle börja jogga med tanke på den stora skaderisken. Förhoppningsvis så kanske han kan få någonting gjort på Kallskänken istället kommenterar B-G Svedjenäs i ett blogginlägg.

-Vem fan är Martin Nilsson? Kulturjournalisten Tommy Granlund var lite oväntat inte jätteberörd.

Fruktkorg fräckt stulen på statlig institution

Någon gång vid lunchtid idag stals en fruktkorg på Kalmar Science Parkkontoret på Varvsholmen.

Enligt uppgift ska fruktkorgen som levererats av Helene Brändewall kring 10-tiden lämnats
utanför Johanna Wihl’s kontor. Fruktkorgen var av märket: Helenes Fruktkorg, och innehöll bland annat banan, clementin, äpple och päron. Korgen klassas som en ”lyxfruktkorg” i Stockholmsmått mätt och beräknas ha ett värde av mellan 150 och 200 svenska kronor.

Johanna Wihl som jobbar som affär…ehh inkuba…nej, chef…eller äh, jobbar som något på Kalmar Science Park säger till mycketgutt.se:
-Här tar man ledigt en måndag och vad får man för det? Ja, ingen frukt i alla fall. Skitdåligt och så himla lågt!
Fruktkorgar som numera anses vara standard på tjänstemannakontoren i Kalmar, har i allt fler fall blivit stulna och enligt polisens informationschef Ulf Karlsson är andrahandsmarknaden på fruktkorgar vanlig i den undre världen, dvs för kommunpolitiker och landstingsanställda som inte får äta av fruktkorg då det anses vara en dold löneförmån och risk för jävssituation. Polisen jobbar nu efter en film som Steve på restaurang Varvsholmen har bidragit med. Där ser man tydligt en man som stjäl korgen:

Polisen har också fått ett anonymt mail på en bild föreställande en annan man som i god tro, tros ha köpt korgen i andrahand:

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Hoppas deluxekorgen kommer till rätt, kan jag sett den på Fabriksgatan i eftermiddag med en påtagligt nöjd bitr. rektor som känt att han gjort det stora klippet?!

  2. Jag tror på en utredning i storlek med Palme. Dock heter denna polisens spaningsgrupp Papayagruppen.

  3. Har jobbat sent i kväll Martin för identifiera ett lämpligt läkemedel som kan förhindra ytterligare skadeutveckling på ditt ben. Viagra gör ditt ben stelt men starkt, Stesolid mjukt och elastiskt. Vilket recept vill du ha?

  4. Som jag brukar säga: Lägg ut!

Lämna en kommentar