Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
17
Feb 11

Sätta foten i mitt överkommersiella hem?

Det där med Kalmargrytan, vad det ett skämt eller? Nej, det hela började med att jag, Seger och Olsson satt på Lilla Puben och tjötade, vi kom in på att det vore kul om alla stadens kockjuveler kunde träffas någon gång, vafan tänkte jag och höftade iväg ett sms på chans där jag bjöd in alla kockar jag känner till, alltifrån Jörgen Rasmusen till Mange Wahlström. Responsen var stendöd, inget hände, vad trodde jag? Precis som att en kockjävel ens skulle vilja sätta foten i mitt överkommersiella hem känt från tv. Men så hände någonting, i lördags trillade det in ett sms, klockan 01.20 på natten. Jörgen Rasmusen hade svarat, Jag kommer! Sedan gick kockdrevet, alla anmälde sig som på löpande band, och jag ställde mig med ett långkok på högrev som jag skulle servera till åtta kockar, jag skarvade in en liten puré, rostade rotfrukter samt en äppelmos med smak av chili, jag var egentligen aldrig orolig för maten, snarare för stämningen. Skulle konceptet fungera? Eller var det snarare förknippat med en risk att samla Kalmars kockelit under ett och samma tak? Tänk om någon terrorrist skulle genomföra ett attentat under kvällen och spränga huset i bitar? Då skulle inte finnas någon lunch dagen efter, eller jo förresten, på Gröna Stugan och Hanssons krog.

Hur eller hur, för att få dynamik i gruppsykologin kastade jag in ytterligare en spelare bokstavligt talat, jag ringde Lasse Johansson och bad han att dyka upp för att vi inte bara skulle prata grissida och smörsorter. Och med facit i hand, vilken succé, helt klart årets trevligaste kväll, diskussionerna må varit sjuka stundtals, men det var oerhört viktigt att få prata av oss om den rådande matsituationen i staden, och ni som läser bloggen vet att mitt senaste projekt är samverkan. Kalmargrytan har setts för första gången, men definitivt inte sista.

Kom vi fram till något? Absolut, det är en tuff bransch, men som mår bra av konkurrens. Och att det egentligen inte är alls så att Kalmarborna bara vill äta Toast Skagen och Potatisgratäng, det handlar bara om att vi som driver restauranger i denna staden ska bli mer avslappnade och bättre på att kommunicera. Min vision är att man inte ska behöva sitta i slips och kostym för att äta god och vällagad mat. Och ju mer prestigelöst det blir att äta på ”finare krogar” desto mer välfyllda kommer dom att bli. Givetvis handlar det så oerhört mycket vilka personer som står bakom varumärkena och vilken kunskap, drivkraft och passion dessa människor utstrålar . Men ingenting är omöjligt.

Ikväll invigs stans nya Peak Preformancebutik, jag vänder plattor och snackar skit, det ska bli Mycket Gutt! Imorgon Kalmarsund Promotion och på lördag ett annat specialjobb. Vilken vecka!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar