Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
29
Dec 10

Sanningen om Pannacottan

Jag lovade att återkomma om sanningen gällande pepparkakspannacottan i damtidningen Allas, eftersom jag är en man som står vid mitt ord kommer nu här historien.

Den oerhört trygga intervjun med mig gjordes redan i oktober, när tiden bokades berättade skribenten att även en fotograf skulle medverka och eftersom reportaget skulle gå i Allas julnummer hade hon önskemål om lite julpynt samt att jag skulle tipsa om ett recept som även den skulle vara julinspirerad.

Dagen var kommen då Allas knackade på dörren. Efter en timmes samtal var det dags för fotografering. Och plötsligt säger skribenten.

-Ja just det, sen var det ju du där receptet. Har du något som vi kan fota till tidningen som vi bestämde innan.
-Ehh, javisst det löser vi…

Min hjärna går nu på högvarv, jag rycker upp kylen för att försöka skarva ihop en julig efterrätt. Satan. Jag ser snabbt den överblivna gräddsåsen från gårdagens söndagsmiddag samt en trött apelsin. Och som en blixt från klar himmel, Pepparkakspannacotta med citrussallad! Jag häller upp den koagulerade gräddsåsen i ett vinglas, skalar och delar apelsinen i bitar. Och eftersom såsen stått i kyl var den så tjock att apelsinen stannade på ytan.
Voila! Där hade vi så vår Pepparkakspannacotta med citrussallad!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar