Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Nov 11

Sandra, kulturkrock, Strand, Persson, Nilsson och Isterband

Gårdagen spenderades på anrika Restaurang Sandra där vår leverantör Svensk Cater hade bjudit vad som kändes vara hela sydöstra Sveriges besättning av restaurangfolk. En något ångestladdad kväll som inleds med ett mediokert julbord och avslutas alltid med någon form av underhållning. Behållningen i år var att vi lät Martin ”lövet” Löwenham ta tag i taktpinnen och vi berättade för två praktikanter från vår butik i Nybro att han var VD och Kim Karlsson var operativ driftchef. Något både Kimme och Lövet verkade gilla och gick verkligen in för rollen. När Tre Drag gick på sin spelning tog det inte mer än 1 minut och 10 sekunder innan Lövet var uppe på dansgolvet och körde loss sina väl etablerade danssteg. Det tog inte heller många sekunder efter att Lövet gjort entré på dansgolvet till att resten av Kallskänken körde loss. Det är lika magnifikt varje gång. 0% Alkoholintag 100% dans och glädje. Vi måste ju för övrigt ha Sveriges billigaste personalfestskostnader då nästan ingen dricker alkohol, ja det ska väl vara Hang som ständigt tar in svindyra Red Bull, något vi ska ta upp på nästa styrelsemöte, dock börjar hon sina pass 04.30 och betalar alltid drickan själv…

Den stora snackisen igår var att vi numera bytt helt från maskinskalade räkor till handskalade räkor. De handskalade räkorna är ungefär dubbelt så dyra men 10 gånger godare. Titi tror att vi även bytt namn på smörgåstårtan till handschkallade smörgåståtta.

Det finns ingenting som gör mig så glad men också ibland samtidigt så förbannad som personalen på Kallskänken, vilket gäng, vilka underbara kulturkrockar och vilken kärlek sinsemellan. Ett exempel, är någon i gruppen sjuk, då åker man hem med mat till den personen efter jobbet. Stort och osvenskt.

Radiomöte igår hemma hos mig inför premiären av Receptfritt. Teknikerna gav tummen upp för att sända live från köket, gutt.

Med lite drygt en månad kvar har Konferens-Jerker har löst lokal för B-G:s och min alternativa Julshow den 14:e december. Det blir Strand Hotell, och det kommer att avgå kostnadsfria bussar från Kalmar. Klara för julshowen är bland många Kalmar FF:s avgående ordförande Johnny Petersson, borgmästare Johan Persson, näringslivschef Thomas Davidsson, Producent-Petter, Lövet, Mattias Johansson, Malin Wollin, Wilson Creative med flera. Julshowen är som utlovat helt gratis och biljetter kommer att kunna hämtas på Kallskänken i nästa vecka.

Läser i tidningen om att Persson och Socialdemokraterna stärker sin ställning i Kalmar. Spontan fråga, finns det några andra partier överhuvudtaget? Inget snack om att Johan är skicklig. Men det hade Zlatan varit i division fem också.

Hade möte igår med Ingemar Nilsson med sitt Svensknabben och den omfattande renoveringen man gör på Villa Solbacken där man jackar upp för att kunna landa konferenser, bröllop och sittningar. Ett fantastiskt vacker hus som får ett värdigt ansiktslyft. Frågan är bara hur det ska förvaltas, en fråga som fortfarande är något oklar. Det saknas inte direkt intressenter, men däremot behöver man komplettera med spetskompetens för att projektet inte ska falla platt.

Idag Isterband på Kallskänken. Kom och hälsa på!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar