Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Okt 11

Regionbildningshelvetet

När vi varje morgon slår upp tidningen har vi vid det här laget vant oss vid att se en ny karta med ett nytt förslag på regionbildning. Det är alltid en karta över södra och mellersta Sverige med nya ritade gränser visar förslag på ny region. Och många med mig undrar säkert hur det går till när dessa kartor ritas. Jag har en teori.

Eftersom ingen dragen linje på kartan är särskilt rak måste det var alkohol inblandat, jag är ganska övertygad om det. Annat som tyder på att det är sprit inblandat i framtagandet av förslagen som redovisas är att vi eventuellt ska hänga ihop med Skåne, för det kan väl ändå ingen på riktigt vilja i nyktert tillstånd. Man måste väl ändå tala samma språk i en region?

Och vad innebär en ny region? Det är tycks det inte vara någon som vet. Fattar ni hur orolig stämningen är i skogen, där dessa nya gränser ska dras. Igår skrev ett gäng Ekoxar, Kronhjortar och Uttrar en insändare huruvida deras status som landskapsdjur kommer att försämras vid en eventuell ny regionbildning. Och jag förstår dom, det måste vara sjukt stressande att leva som landskapsdjur i den osäkerheten, kallt och jävligt också för den delen.

Nu visar det sig också att Jönköping, dom jävlarna, gör en helomvändning. Tidigare har Jönköping totaldissat oss på östkusten och i stort sett bett oss dra åt helvete och sedan gått raka vägen norrut och vänsterprasslat med Östergötland. Ryktet säger att denna helomvändningen kom på Krögers uteservering för några veckor sedan när delegater från Kronobergs Län imponerades stort av vårt varma höstklimat och fina brudar. En uppgift som med högsta sannolikhet absolut inte stämmer, nya uppgifter säger nämligen att man satt på Bistro Bar.

Hurvida det blir en ny region eller inte så kan vi i alla fall konstatera att diskussionen och nyhetsrapporteringen kring detta ämne är ungefär lika intressant som vad auktionspriset slutligen blev på Rowdys badstuga när Salve skulle säljas. Tacka vet jag dagens nyhet om att Oxfilé för 3600 stals på Citygross. Den nyheten är både blodig och rå.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Skal inte påstå att jag är särskilt insatt i saken, men har förstått att det pågår en regionsdiskussion där nere i Småland… Måste man bilda så jäkla många förbund och regioner då? Kan man inte bara samarbeta med vilken som helst komun, stad eller by där man får något utbyte av det? Eller måste allt bli så jäkla stort och få ett namn?

Lämna en kommentar