Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
10
Apr 12

Reflektion efter gårdagens hemmapremiär på GFA

Festen kom av sig lite på GFA, eller lite och lite. Ganska skitrejält faktiskt. 10079 får väl i kalmarmått mätt ses som en bra publiksiffra även fast målsättningen var betydligt högre. Men jag tror att vädret framförallt samt den uteblivna rapporteringen i tidningarna som blir på grund av alla dessa jävla röda påskdagar. Hade matchen spelats på en vanlig vardag hade folk pratat med varandra på jobben och på så sätt viglat upp stämningen inför matchen. Nu blev det liksom aldrig någon riktig förfest som det blev den 11:e april förra året när stan fullständigt kokade. Istället fick vi en kylslagen inramning som mest påminde om en bandymatch.

Och jag fick skit igen i Östran för mina efternamn som publiken kör vid spelarpresentationen. Fast denna gången var det faktiskt jag som började. Hursomhelst, visst fan var det fler än 50 man som ropade efternamnen?

Premiär också för studio-kff på storbilden. Ljudet är fortfarande klart underdimensionerat på GFA, men jag tyckte ändå det lät helt ok. Vi la i stort sätt all krut på tekniken så innehållet var väl sådär. Däremot var mellansnacket med Jens, Vidlund och Kappers riktigt intressant. Och för första gången lyssnade många på min intervju, kanske för att det denna gång var med kapten Rydström.

Matchen då, tja. Vi får inte glömma att AIK var bra, spelade smart och med väldigt hög rörlighet. Det märks givetvis att Kalmar FF är något skadeskjutet för tillfället men väljer ändå att se väldigt positivt på andra halvlek där man lyckas förändra matchbilden något med bytet Söderqvist, Andersson och Gutu. Framförallt är Etrit helt briljant i mål, vilka räddningar! Tycker även att Emin och Jörgen gör det bra på ytterback.

Men visst, det finns mycket mer att önska. Men det kommer, det är jag ganska övertygad om. Det finns de lag som fått en betydligt jobbigare start på årets allsvenska. Fredagens match mot Malmö kan sluta hur som helst.

Jag tar i övrigt gärna lite varmare väder.Nu kör vi en ny vecka. Jag kör husman onsdag, torsdag, fredag. Välkomna!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar