Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
03
Apr 13

Raggmunksanalys, och Jennys trädgård?

Raggmunkar på kungliga Kallskänken idag innebär som alltid ett mått av kaos. Det gick så långt att vi till och med hade lunchgäster inne på kontoret som satt och åt. Kön ringlade sig ut på gatan och tillslut fick jag rycka in och ställa mig vid stekbordet och köra Raggisar ala minut då det började sina i ragglagret. Men visst är det märkligt att Raggmunkar drar så mycket folk? Vid ett möte på radion senare försökte vi analysera varför? Nostalgifaktorn var den teori som vi höll högst, farmors raggisar, (eller som Kaldners granne tydligen säger: potäter).

Hört på p4
”Raggmunkar ska tokätas, detta avslutas traditionsenligt liggandes line parade på mormor/farmors soffa”
”Man blir ju garanterat mätt!” Lennart Palm gled förbi diskussionen och klappade sig belåtet på magen.
”Raggmunkar är ju inget man direkt ställer sig och gör själv” Nu var även Nyhetschefs-Louise med i matchen.

Vi spelade in en tralla inför fredagens receptfritt då vi ska jobba in kaffe i programmet. 11.03, lyssna på det.

Löwet är fortfarande lite skakis efter sina 90 frallor som blev 900. Att sedan B-G ringde ner som Peter Gerhardsson och la en skenbeställning på 600 frallor gjorde inte direkt saken bättre…

Sedan Tobbe stöttar mig i köket har jag mer tid för mina upptåg, alltifrån lågtempad Njurtapp till surdegar, min del av köket börjar allt mer se ut som ett laboratorium.

Wilson jobbar för tillfället fram ett nytt grafiskt manér till oss som bli jäkligt snyggt, kolla själva.
Attachment-1
kallskanken_kasse_320x160x290_nytext_brun
Många frågar mig om det blir en ny sommar med Jennys Trädgård. Tyvärr inte, dels för att det slet så oerhört på vårt hem samt att det var rätt mycket styr med att få serveringstillstånd i sin egna trädgård…men däremot så kommer konceptet att leva vidare i vår trädgård på Hotell Hilda. Så i sommar kommer vi ha öppet i Hildas trädgård istället. Hembakat, räkmacka, charktallrik, rosévin ja allt det där goda man vill snaska på i sommarsolen. Vad tror ni om det?

Ikväll blir det mingel hos Seger & co nere på Söderport. Någon form av förhandsvisning med tilltugg, det ska bli trevligt. Framförallt så känns det väl som att våren håller på att förlösas. För visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar