Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
14
Aug 12

Posttraumatisk-bak-stress, nya hotellrum & hemvändarfrågan

Vi hade romantiserat drömmen om ett café. Ett café där jag skummade en latte, gjorde en räkmacka och snackade lite skit med en kulturgubbe. Gabby skulle stå söt i ett förkläde och baka paj och allt skulle vara frid och fröjd. Det blev inte riktigt så. Och kanske var vi naiva med den tanken, men skit i det. Kul hade vi. I lite drygt två veckor har det varit full rulle i Jennys Trädgård och nu slickar vi såren efter det som blev bland det sjukaste jag gjort. Tack till alla er som besökte oss, mellan tummen och pekfingret 1500 personer har fikat och käkat i trädgården, helt galet. Och framförallt tack till alla våra vänner som varit med och bakat och serverat, utan er hade det fan inte gått. Den vanligaste frågan från våra gäster har inte varit om vi öppnar nästa år utan när, och när det gäller den frågan får vi be om och återkomma. Vi får se vad som händer. Men med tanke på att Gabby lider av posttraumatisk-bak-stress i kombination av mardrömmar om försvunna kuddar så får vi nog överväga det.

Tillbaka i verkligheten där våra fyra nya riktigt coola hotellrum äntligen står färdiga att hyras ut. Nu ska det paketeras och marknadsföras. Tack Olof och Linda på Tengbom, Vidlund på Input och Multibygg med underleverantörer för ett jävligt bra jobb!I övrigt…

Kalmar FF har klappat ihop förr, men 7-2 kändes i den rödvita själen. Men vi kommer igen!

Vem ska ersätta Malin? Inte för att vara sån, men det ser inte jättekul ut på Moderaternas avbytarbänk…

B-G ska ha royalties för 253 räkmackor…

Ironman har generat en stororder för Kallskänken, 150 halva ostfrallor samt en fika till statshuset på 30 personer, vad hände med alla miljoner JAG skulle tjäna på det här evenemanget. Fan.

Marbella på söndag ska bli gutt…

En annan sak som jag funderat mycket på den senaste tiden, många av mina vänner som har varit ute oh flängt i världen är sugna på att flytta hem till Kalmar. Många med spetskompetens inom olika yrkesområden. Men frågan är, finns det någon tydlig plattform för dessa människor att söka sig till när dessa tankar börjar smyga på? I en kommun med dåligt med jobbmöjligheter och inavel i näringslivet är det svårt att få ett värdigt jobb om man är runt 30. Har en gammal god vän som gled in i trädgården som är sugen på hemflytt efter en tid i Sthlm och vill göra anspråk på en chefstjänst inom kommunen. Är det arbetsförmedlingen som gäller för honom? Knappast? Eller är jag helt ute och cyklar i den här frågan? Men kan inte hemvändare med särskilda kunskaper, erfarenheter och kreativitet vara en nyckelfaktor för att vi ska bli vassare som kommun? Så vi slipper dessa jävla sportbarer parkeringsfrågor? Davidsson & Persson, vad säger ni? Vill vi plocka hem ett gäng Elmare och Santins?

Hursomhelst, nu lite bilder från veckorna som varit!

Be Sociable, Share!

6 kommentarer

  1. 30 augusti är det ett möte för att hitta kreativa lösningar kring ditt inlägg… – Alla som vill till Kalmar måste känna sig välkomna! Mycket viktigt!

  2. Om dina vänner är så kompetenta och spjutspetsar, varför behöver dom hjälp med att få jobb 🙂 ??? och ärligt, inte skall dom jobba i kommun och landsting då… chef på Mycket Gutt räcker väl

  3. Tja, det handlar väl inte direkt om själva rekryteringsprocessen utan jag efterlyser snarare en plattform som gör att man väljer Kalmar istället för något annat alternativ. Vi behöver ny energi. Kollar man på ditt jävla golfgäng med gamla goa gubbar så dog ju kreativiteten för en sisådär 10 år sedan…

  4. Sant !! du ser ju det i din vardag hela tiden……Förvaltare och inte Förnyare 🙂 tur man jobbar på ett så kreativt företag som LT, här är vi minsann kreativa varje dag.

Lämna en kommentar