Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Nov 11

Öppet till tre

Kalmar får ha öppet en timme längre och vi kommer att hinna med ytterligare några rätter, låtar och drinkar på våra sittningar. Inte för att jag blir så särskilt upphetsad av debatten men jag kan tycka att den är rätt intressant att följa från sidlinjen. Argument från höger till vänster haglar utan några som helst belägg eller fakta. Ett argumentet jag läste om igår där någon hade räknat ut att busskostnaderna för oss skattebetalare skulle bli dyrare eftersom man måste sätta in ännu fler bussar, kan ha varit ett absolut bottenmärke. Herregud, vi tror att vi vill växa som stad, det kan vara den största myten med Kalmar.

Hur som helst, har man någon gång upplevt Larmtorget en lördagsnatt klockan 02.00 så har man också upplevt Sveriges sjukaste agrostämning. Här går outbildade berusade grabbar runt som mongos med en sämre kineskorv i näven och bara väntar på att hugga på minsta lilla provokation. Med ytterligare en timme öppet på krogen så kan kanske det stora flödet av dessa fyllon kan minska något just kring 02, dvs man sprider helt enkelt ut det lite med förhoppningen av att det inte blir för mycket folksamlingar. För anledningen till att det larmtorget nattetid har blivit en samlingsplats är för att folk helt enkelt inte känner sig färdiga med kvällen. Och det måste ju vara det starkaste argumentet till att förlänga öppettiderna eftersom vi lever i en marknadsekonomi.

Gladast för beslutet är nog alla singelkillar där ute som äntligen får ytterligare 60 minuter på sig att hitta en dam som man sen kan bjuda på Gyrostallrik och valfri sås innan man ställer den så alltid känsloladdade frågan:

-Ska vi gå hem till mig, eller hem till dig, eller var och en hem till sitt?

Be Sociable, Share!

En kommentar

Lämna en kommentar