Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
29
Jun 12

Öppet brev från Malin & Johan

Ryktet blev officiellt, nyheten slog ner som en bomb igår, kärlek mellan partigränserna. På ett sätt problematiskt och komplext, på ett annat sätt romantiskt och oerhört mänskligt. Igår på Barometerns Facebooksida skrev man dock lite smidigt: Johan Persson och Malin Petersson avgår. Okej, kanske en övertänd sommarjobbare som var lite för het på gröten, men ett generalfel man bör be om ursäkt för. Hursomhelst, fan, lämna dom i fred nu. Läste detta öppna brev på b-g’s blogg:

”Under torsdagen gick vi ut med ett uttalande som bekräftar att vi har ett förhållande. Vi vädjade i det uttalandet om respekt och lugn med hänsyn till att en separation och en skilsmässa inte enbart berör oss. I princip alla medier accepterar detta med undantag av Barometern som skickar en reporter och en fotograf till Hansedagarna i Tyska Luneburg. Ett evenemang man inte tidigare bevakat. Väl framme på kvällen försöker man febrilt leta efter oss trots att vi tydligt meddelat att vi varken kommer säga något ytterligare eller ställa upp på bild.

På Barometerns hemsida publiceras samma kväll en intervju med tidningens egen politisk redaktör Ulf Wickbom som bland annat påstår att vi haft ett förhållande i ett halvår. Det är långt mer än vad vi själva är medvetna om. Var finns källkritiken i detta? Denna direkta lögn basuneras ut av Barometern till tusentals läsare. Det är inte bara kränkande för oss ut också för de som i övrigt är inblandade i den smärtsamma och jobbiga process som detta innebär. Var är respekten?

Vi är fullt medvetna om att Ulf Wickbom redan tidigare fått sparken från sitt uppdrag som politisk redaktör från och med september. Det var ett klokt beslut, om än sent. Det är inte första gången Ulf Wickbom går över gränsen. Denna gång är dock alla gränser passerade. Vi vill ha en ursäkt från tidningens chefredaktör Gunilla Sax och vi begär att tidningen framåt visar lite respekt för att också politiker och dess anhöriga är människor av kött och blod.”

Johan Persson
Malin Petersson

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar