Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
21
Sep 11

Nysvensk hotelletablering

Tevattnet kokar på spisen, snart en vecka har gått av förkylningen och jag har tömt en hel burk med honung. Något jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Hur mycket jag än försöker lura mig själv att jag gillar hösten/tycker den är mysig/fina färger så kommer verkligheten i fatt mig en grå morgon som denna, hösten suger.

Gårdagens spenderades bland annat i Nybro där jag och Seger dunkade ut en Svenskinspirerad buffé till ett 100-tal människor från hela världen, här skulle jag kunnat använda uttrycket nysvensk, men problemet är då att Producent-Petter blir en smula förbannad, han menar på att uttrycket nysvensk har gått ur tiden, något han mer än gärna får kommentera. Hur som helst, folkets jubel kring maten och trots att jag inte skalat en endaste räka fick jag stå i fronten och motta ryggdunkningarna medan demonmannen Seger gömde sig i köket. Jag visade dock prov på min oerhörda förmåga att kommunicera med folk från hela världen:

-This is what we in Sweden call potatisgratäng…
-What is that?
-Rootfruuktsaallad…
Lägg härtill ljudet av en råmande ko vid beskrivningen av rostbiff samt kycklingimitation vid kycklingfilén och ni förstår att folk var nöjda. Vi hamnade till och med på bild i Barometern där potatisgratängen blev presenterad som en…torskgratäng. Erik Seger.

Hotellbygget övergår för varje dag mer och mer till skarpt läge, från att ha varit lite av ett fantasiprojekt börjar nu pusselbitarna falla på plats för att faktiskt dra igång bygget. Målsättningen är att sätta spaden i marken redan i januari och byggnationen väntas pågå i över ett år. Vi får ett nytt kök, sammanlagt 27 rum och en liten relaxavdelning med utsikt ända ner till slottet. Butiken totalrenoveras, väggar flyttas och öppnas och det blir två stycken nya huskroppar med tre våningar vardera. Och självklart ska ni följa med på resan. På bilden ser ni en av de nya huskropparna som kommer att ligga mellan Gustafssons trafikskola och Kalmarhems hyreshus och bakom Kallskänken sen ni den den andra huskroppen skymta där det kommer att byggas ett nytt kök i botten. Det befintliga köket rivs därmed.

Be Sociable, Share!

6 kommentarer

  1. Utbyggnaden känns helt rätt!

    • jo det kan man eftesrom Gud e4r ke4rlek? och man kan inte ta pe5 ke4rlek eftesrom det e4r abstrakt och man kan inte heller ta pe5 Gud. Jag mena inte att det var samma sak utan att man kan inte ta pe5 ke4rlek e4nde5 vet man att det finns och man kan inte ta pe5 Gud men han finns enligt mig iaf.jag tror pe5 det som ste5r i bibeln men det va aldrig en e4rta utan det var som en atmosfe4r som var lika liten som en e4rta. men e4r det fakta att Gud finns. jag se4ger inte att jag inte tror men det finns inga bevis utan det e4r vad folk har sagt. hur kommer de5 forskare fram till att det e4r fakta och varff6r fe5r man de5 le4ra sig det i skolan?

  2. Kan jag ha mottagning i källaren?

  3. Inga problem det kommer vara kaklat…

Lämna en kommentar