Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Aug 11

Nilsson & Seger, over and out

Sammanlagt 101 personer åt under fyra dagar i trädgården och jag skulle ljuga om jag sa att det inte blev succé. Jag och Seger hade förutom att sätta en bra meny pratat om vikten att bygga en mysig och spännande miljö vilket vi lyckades med. Charmen med det gamla huset blandat med moderna Eamesstolar, cirkusbelysning, levande ljus, linnedukar och en värdig playlist blev helt klockren. Att min nedervåning ser ut som en Afghansk krigszon får man leva med. Tack alla ni som gav oss förtroendet att servera er och särskilt tack också Uffe-Taco, Gabby och Dallan, utan er hade det fan inte gått, ni har gjort ett hästjobb!

Vad har vi då fått ut av detta lilla projekt? Rätt mycket faktiskt.
-Förutom PR-värdet och snackisen har vi fått bita i en hel del logistik, mycket dukning, disk och transporter.
-Att svenskar älskar Amarone, tvekar på grissida och är svaga för cremé bruleé.
-Att vi hade extrem tur med vädret, när alla hade lämnat igår så började att spöregna.
-Att Sebastian Seger egentligen heter Erik och jobbar på Kallskänkan.

Många har frågat vad som blir nästa projekt och om detta kommer bli en tradition. Vi får se. Just nu är man som alltid efter en urladdning rätt mätt. För tillfället är det personalvård av Erik Seger som gäller, dvs löjrom, champagne och en jourpsykolog.

Det blev också en snabbis ut till Tvärskog på ett speakerjobb för TV-laget som varit på en veckas turné. Kunde inte tacka nej ner Patrick Ekwall ringde om en tjänst, ja ni vet, kollegor emellan, och den biten.

Och eftersom jag är så himla ödmjuk kommer här lite bilder på mig själv tagna av hovfotografen Ulrika Bergström .

Ähm jag slänger in lite bilder till…


Okej, jag dunkar väl in menyn också!

Staa-täss

Varmrökta laxen serveras med den färska osten och så lite annat gutt
bland annat mango, gurka, rädisor, riffig pepparrot, stressad kavring,
färska örter samt en liten citronett.

Långt ifrån stressad grissida från Smedby serveras med en rostad
plasternackspuré, pallade äpplen från Österlen… ellaer… nja, svenska
är dem nog i alla fall, hur eller hur vi får inte glömma att det också
serveras med trevlig krasse samt en liten sky.

Nilssons Carpaccio på oxfilé serveras med, håll nu i hatten,
smörstekta svenska kantareller, västerbottenost samt sjukt tunna skivor
av betor från Gotland.

Mejnkååses

Halstrad röding serveras med en galet god blomkålscremé,
smörkastade sommarprimörer, Robbans rökta sidfläsk samt
en fluffig vitvinssås.

Glaserad Entrecoté från Dackebygdens kött (Tack för bra pris Robban!)
serveras med goa brässerade lökar, Segerslagen kantarellbea.
Noterbart är att rödvinsås tillkommer samt rostad färskpotatis.

Dässets

Johannas blåbärspraliner från Saluhallen

Svärfars glassberg serveras med färska bär varav ett styck hallon
från trädgården samt vispegrädde.
Klassisk Cremé Bruleé med karamelliserat råsocker serveras
med en iskall jordgubbsshot.
Kanonfrisk fruksallad marinerad i traskad champagne
serveras med ännu friskare flädersorbet

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Tack för en fantastiskt fin kväll

  2. Tackar för en sannolik unik upplevelse för Kalmar gastronomiska värld. Att få till tillstånd i denna kommun för denna förstklassiga ”home-made” restaurang med fullständiga rättigheter måste ses som häpnadsväckande. Maten, logistiken och miljön var lysande. Tack och ser redan fram mot nästa upptåg av galenskaparna Nilsson-Seger.

  3. Håller med Dan! En superbra kväll på alla sätt o vis. Ser fram mot fler kvällar i din trädgård!

  4. Tack Martin & Seger! Allt var helt enkelt Mycket Gutt.

Lämna en kommentar