Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
12
Mar 12

Nästan lika lång som Kalle Blomqvist.

Lite över två kilo på en vecka får anses som godkänt, invägning i fredags på Nordic inför helgen. Så en måndag som denna är man väl kvar på ruta ett. Helgens tema var nämligen White-Trash. Kalmartravet och V75 i lördags, bearnaise och sedan Harrys. Kul att se Kalmartaravet in action, det känns lite som om någon kom åt en paus-knapp där i början på 80-talet. Ett signum på det är att man inte ens tar kort i baren. Det borde vara lag på att man som verksamhet måste kunna erbjuda kortbetalning.

Mina anti-SD-texter har fått folk i framförallt stugorna i Högsby att reagera.  Ett gäng hatmail efter kritik mot infoblad och luddvårlök blev helgens skörd. Frågan är vad våra lokala poltiker gör mot den allt mer växande främlingsfientligheten. Eller är det kanske så att den inte växer utan snarare tvärtom? Någon som vet?

Igår fick jag ialla fall en glass av Gabby på IKEA. Hon tyckte jag hade varit duktig under shoppingrundan.

Under helgen har vi bott på Hotell Hilda. Det lilla hotellet med den stora charmen. Rätt kaxigt att bo på sitt egna hotell. Det är jag och familjen Hilton. Dock är man ju på gott och ont lite arbetsskadad så det finns en hel del idéer som ska implementeras på hotellet efter helgens upplevelse. Snart drar vi  igång vår renovering av ytterligare fyra rum som blir klara till sommaren, trycket på hotellnätter i sommar väntas slå rekordhöjder.

Idag fyller Producent-Petter år. Det ska firas på traditionsenligt judiskt vis. Grattis Shabbat.

Sist men inte minst. En underbar historia tagen från helgens verklighet. I en minibuss hem från Jönköping sitter den unga 15-åriga Kalmar FF-fotbollsspelaren Omar och pratar om livet. När han av sin tränare Richard får frågan hur det går med tjejerna vill han inte direkt avslöja något men säger däremot att hans jämngamla bror Ali har haft tjej men att dom tillslut växte ifrån varandra.

-Jaså? Säger Richard

-Ja du vet, hon är nästan lika lång som Kalle Blomqvist.
 

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Vad jag vet Martin är att du bör använda värdeladdade ord med större försiktighet i framtiden. Först säger du att ni tillbringat helgen efter temat ”white trash”, sedan raljerar du över SD och deras främlingsfientlighet. White trash, som på svenska betyder ”vitt skräp”, används ofta för att beskriva människor med låg utbildning och som lever i svåra sociala och ekonomiska förhållande. Det är nog många som anser att det begreppet är lika fientligt och ”rasistiskt” som de begrepp som SD använder, fast mot människor med en annan hudfärg.

    Du undrar vad våra politiker kan göra mot det växande hatet men glömmer samtidigt bort att du är en offentlig person och därmed (frivilligt/ofrivilligt) involverad i att skapa ett visst samhällsklimatet. Så tänk efter en extra gång innan du använder begrepp som generaliserar och värderar vissa människor som ”skräp”. Vi behöver minska samhällsklyftorna och inte skapa ytterligare ”vi-mot-dom-känslor”.

    Vh,
    Dom Manuel

  2. Du hart helt rätt! Ska vakta min tunga lite mer i framtiden. Bra inlägg.

Lämna en kommentar