Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
23
Feb 13

Napa, Sonoma och kanske ett skaldjur till i steget

Så lämnade vi San Fransico bakom oss med en känsla av mersmak, en vacker stad som jag verkligen kan tänka mig återvända till. Nu var det istället dags för en av resans höjdpunkter, nämligen Sonoma och Napa Valley. Vi cabbade ner med solen i ögonen och styrde mot amerikas vinmetropol. Vackert värre besökte vi två vingårdar vars utbud inte finns att köpa varken i Sverige eller i resten av världen, Bartholomew Park Winery och Gundlach Bundschu. Vi stannade också till vid den fantastiskt coolt inredda Dinern: The Fremont Diner http://thefremontdiner.com/, vars koncept jag skulle kunna plagiera rakt av. Den grafiska profilen ligger sjukt nog inte alls från Wilsons skisser på vårt nya maner till Kallskänken.

Vi stannade till i Napa-downtown för en bit mat och hittade ett grymt ställe (återigen franskt) Angele http://www.angelerestaurant.com/, vi blev oerhört varmt mottagna mycket tack vare mina nya röda skor…

Ut på vägara igen som Lundell hade sagt, Highway 1, vackert värre och första stoppet blev i Carmel. Vi lyckades få tag på ett rum som låg med utsikt över Stilla Havet och således en magisk solnedgång. Staden i sig, där det visade sig att Clint Eastwood verkat som borgmästare och det fanns en lag som lät alla hundar tillåtelse att visats precis överallt. Carmel var ett hett tillhåll för konstnärer på 90-talet så överallt fanns det en massa konstaffärer, och förutom detta en jävla massa feta kåkar. Och det skulle bara bli värre, helvete vad dom bor bra här nere! Gert Wingårdhs arkitektritatde kåkar hemma i Svedala framstår ju som BG’s svartbygge på Ängö.

Vackrare och vackrare blev det för varje mil, och för att citera vår gode vän Bergsten som är svag för just vackra naturmiljöer: Det är så att man blir tårögd. Det borde vara en mänsklig rättighet att få åka Higway 1, nercabbat, i strålande solsken.

Nu är vi i Santa Barbera typ 20 mil norr om LA. Äter man sig igenom ett land som vi har gjort så bygger man upp en jäkla bra känsla för vilka ställen som är bra och sämre, vi gled in på Santa Barbara Shellfish Company, http://www.sbfishhouse.com/shellfish-co/och jag bara jublade. Hummer-tacos, så jävla gott. Och en taktik som aldrig slår fel. Ta en redan erkänt lyxig råvara och gör något enkelt med den, briljant. Nu ska vi ut i Santa Barberanatten, och det blir nog kanske ett skaldjur till i steget. Haj!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar