Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
13
Jun 13

Mopsuffe, Eken och inställd beställning

Har väl aldrig varit någon vidare djurvän sådär, min enda egentliga erfarenhet är väl när jag hade två eremitkräftor i mitten på 90-talet, den ene dog och trillade dramatiskt ur sitt skal, den andre försvann spårlöst. Så här 15 år senare misstänker jag att även han dog men att pappa röjde undan dödsfallet med att säga att han var borta och på så sätt tändes ett hopp i mig.

Nu har vi alltså en mopsvalp hemma. Uffe. Han känns redan som en klassiker. Just nu tittar han ut genom fönstret på alla studenter som studsar bekymmerlöst på studentflaken, vrider huvudet lite på sned och tänker… ”jaha, rakt ut i arbetslösheten”.

Det är verkligen ett heltidsjobb med Uffe, men det är samtidigt hur kul som helst, han är en riktig charmör.

Intensivt på Kallskänken för tillfället, beställningarna rasar in och det är skarpt läge i köket. Ett tydligt tecken på det är att det inte spelas någon musik, personalen gör verkligen ett kanonjobb och det blir långa arbetsdagar för många.

Och mitt i allt så ska vi öppna Café Eken på Ekerums Camping på lördag. Detta café som jag har blivit lite förtjust i. Vi har anställt 4 heltidare som ska driva Eken hela sommaren och vi hoppas som alla andra sommarverksamheter på fint väder och mycket sol. Eken ligger precis vid poolområdet och har en trevlig uteservering på ett däck med utsikt mot Kalmarsund, nästan 100 platser, så det finns resurser. Nu är det upp till Borgholms Kommun om man hinner fixa serveringstillstånd till helgen

Fortfarande ingen delgivning från Polisen, har ringt 5 gånger utan svar. Känns inte som man är van vid kundvård direkt, om nu en polisanmäld majonnäsklåpare kan anses som kund.

Igår ringde vår närningslivschef Thomas Davidsson, han är en bra människa på alla sätt och vis.

Imorgon skulle jag egentligen Kallskänken grillat på Stagneliskolans personalfest. Men dagar efter podcastskandalen reagerade ett par lärare så starkt och en disskussion i personalrummet blossade upp och man valde tillslut att avboka hela beställningen. Jag har full respekt för det, men att ta ett sådant beslut som också drabbar min kollega Richard (51% ägare) och 20 oskyldigt anställda för något jag gjort känns aningen trångsynt. Frågan är hur anrika Stagneliuskolan ställer sig till om en elev trampar i klaveret. Ska han då inte förlåtas?

Det känns lite märkligt eftersom jag känner så många bra människor på skolan, vaktmästarna Feffe & Anders, personalen i matsalen, lärare och framförallt min egen bror som också är anställd på Stagg. Jag hoppas givetvis att vi i framtiden får möjlighet att leverera till Stagg igen.

Slutligen. Om ni har tid över ska ni lyssna på P3 dokumentär om Sara Westin, så oerhört bra. Medmänsklighet i sin renaste form. När Härnösand börjar att ta emot flyktingar i mitten av 80-talet, uppstår bråk mellan dem och lokala ungdomar. Några ungdomar beslutar sig då för att manifestera sin avsky för våldet och kämpa för ett värdigt flyktingmottagande. En av eldsjälarna bakom 5i12-rörelsen är 17-åriga Sara Westin. Men när en av flyktingarna mördar Sara och hennes väninna i ett svartsjukedrama, ställs allt på sin spets.
I våldsvågen som följer efter mordet, kastas in brandbomber i flyktingförläggningen, Ku Klux Klan-korsen brinner i Härnösand, invandrare uppmanas av Polisen att hålla sig inomhus och hela det mödosamma arbetet mot rasism tycks gå förlorat. Bara en person, Saras pappa Stig Wallin, verkar kunna sätta stopp för våldet.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Vad kul! Ska ni ha hand om cafe Eken! Det var min pappa som har byggt det en gång i tiden! Och själv har jag provat mina cafe talanger där, fast jag insåg mina begränsningar när bl a degen flög i hela rummet från degblandaren så jag överlät sedan gärna den verksamheten till andra istället!

Lämna en kommentar