Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
22
Jun 11

Min krönika i MATCH inför GAIS

3689 på en kvartsfinal i Svenska Cupen med en inramning där man lätt kunnat tro att publiksiffran varit mer än det dubbla. En tillställning med ett så filmiskt slut att självaste Steven Spielberg inte kunde regisserat det så mycket bättre själv. Innan matchen berättade en kollega att han lite iskallt räknat ut att med dom lite dryga 1500 i förköp skulle det vara relativt smidigt att lösa en biljett på plats lagom till att glida in till matchstart. Synd bara att några tusen till hade resonerat likadant så vederbörande missade första 27 minuterna, men eftersom han fick se både förlängning och straffar fick han som Smålänning ändå valuta för pengarna…

I mitt jobb möter jag mycket folk i vardagen och jag kan konstatera att det pratas fotboll precis överallt. Med sopgubbarna, grabbarna på lagret, i korridorer, i lunchrum, på studentskivor, bröllop, begravningar, i kassan, på kontoret ja till och med i Kalmar AIK:s klubbhus, nja, eller nu kanske jag tog i. Hur eller hur är den här inofficiella marknadsföringen verkligheten ovärderlig för föreningen. Har du inte någorlunda koll på vad som händer där borta i kycklinggrytan finns risken att du blir det närmaste utfryst. Svenskar inleder allt som oftast konversationer med att prata om vädret. Men inte i Kalmar. Här inleder man med att prata Kalmar FF.

Och ett kvitto på hur hett det är med KFF är alla dessa rykten som florerar i sociala medier, bloggar och mun till mun. Vad sägs om Cesar Santin mot två backar läsk? Eller att en helt okänd tvåfotad Elmbroder från Broakulla har köpt hus på Ängö? Eller den om att Rasmus Elm är med barn? Har du också hört att vår högerback Mattias Johansson ska bytas mot en ny lite modernare speaker, eller att Sobralense egentligen inte är brasse utan uppvuxen i en Sambaby på tre bokstäver utanför Vassmolösa? Och alla dessa rykten är så oerhört viktiga för varumärket, inte för att något av det är sant, men för att Kalmar FF lever sju dagar i veckan 24 timmar om dygnet.

Inför Gefle hemma var jag och handlade i en av stadens alla matbutiker, det var väl lite drygt tre timmar innan matchstart och jag var något stressad. Jag överdriver inte om det var över fem personer som jag egentligen inte känner som kom fram och ville prata om matchen och önska mig lycka till, och jag inser att jag ofrivilligt har blivit ett av föreningens språkrör, och jag gillar det. Ett klart överskattat sådant eftersom jag egentligen inte får veta så mycket…

Jo just det, många har hört av sig via min blogg mycketgutt.se och min mail och klagat på att vi kapar inmrachen Röda Dagar. Och ni har helt rätt, men det finns en anledning. Problematiken ligger i att FF riskerar att får böter om matchen inte drar igång i rätt tid, detta i kombination med att det ligger ett officiellt reklamblock precis innan inmarschen samt att spelarna är ständigt försenade vilket försvårar timingen avsevärt. Det vi kommer att göra till nästa hemmamatch är att vi helt enkelt får kapa låten så att line-up:en står klar till slutet på första refrängen: Ja, ja, ställ er upp för oss.

Fortsätt sjung, klappa och för allmänt liv, spelarna älskar det! Vi är fotfarande obesegrade på Guldfågeln och för er som gillar att grotta ner er i föreningens historia har Kalmar FF aldrig någonsin fram till i onsdags vunnit en straffsparksläggning på hemmaplan. Det är er förtjänst, tillsammans skapar vi en magisk energi som även i framtiden gör oss oslagbara i vår kycklinggryta. Nu på torsdag är det som ni märkt i annonseringen brassetema när Gais gästar med Wanderson och Santos.

Och frågan är, vill du verkligen vara utanför FF-snacket och sitta alldeles ensam vid ett bord i lunchrummet och lukta på blommorna? Nej jag trodde väl inte det, vi syns på Guldfågeln.

Ska det va, ska det vara GFA. Annars får det va.

SPEAKERSPEJ:

Dj Stig fick uppsträckning av marknadschefen när han för fjärde gången i rad spelade Totos – Rosanna.

Wilson-grabbarna arrangerade bolljongleringstävling i Loungen, vinnare: allas vår Jerker Petersson.

Ungdomsföreningens halva-pottengeneral Gösta hade för en gångs skull ledigt och tog en öl i loungen, värdigt!

Richard Norling hade kotelettfrilla.

Stefan Larsson ser ut som Rydström, tydligen har lagkaptenen gett ut lektioner i rakning.

En nygift foto-Ullis.

Jag hade i ett annat uppdrag glömt en stekspade samt en ballongvisp. Föreningens ordförande Johnny Petersson informerade att dessa numera låg nu i receptionen VIP-entrén.

Skeppland stog i klacken

Vi spelade fel låt, igen, när Etrit avgjorde mot Malmö. F*n skrek Anders Bengtsson, nu får jag 20 mail imorgon!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar