Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Jan 14

Mer som en sammanfattning

Mycket reaktion på mitt senaste blogginlägg, romantiseringen om att vara lite åt vänster dog tyvärr lite med socialdemokraternas bojkott mot Max. Förstår inte hur man resonerar när man väljer att kollektivt straffa en hel organisation med tusentals anställda, i synnerhet när det känns som att en stor del av potentiella väljare står bakom varumärket.

Jag har ju själv varit med om samma sak, fast i minatyr, lokalpolitiker som aldrig mer skulle handla på Kallskänken. Kanon.

Underbar artikel i gårdagens Barometern om mastermind-kvinnan bakom Linneuniversitetet, arkitekten Eva Kellander, 65. ”Jag har försökt förklara hur viktig spontana mötesplatser är inom universitetet, men också att vi finns i staden och staden finns i oss”. Det är tamejfan det finaste jag hört i år. Reportaget avslutas med hur hon ser på kritiken:
-Jag tror att de inte vill förstå.

Småstadens nya utmaning, att skapa mötesplatser. I Kalmar har vi få sådana. Urbana, genomtänkta och detaljerade.

Tack för alla värmade kommentarer om Rydström & Nilssons podcast, vi har mycket på gång och det är riktigt kul att göra den. Lyssna på den i iTunes, ta en joggingrunda, kanske städa lite eller varför inte peta lite i källaren. Klicka här

Kär återkomst för Wilsonbaren igår, sammanfattningsvis åt jag 10 Bullens varmkorv, drack 3 öl och fick stryk i bordshockey av Johan på Drags plåt. Kanonkväll. Det blev också lite snack om dom senaste trenderna inom marknadsföring. Fast mest om Johan Fricks enorma musikarkiv. Nu när jag tänker efter pratade vi inte alls om marknadsföring, utan enbart om Fricks musikarkiv.

En tapper skara rullade sedan vidare till Kallskänken, på Esplanaden, ni vet. Det var fullt hus och det är en närmast overklig känsla att kliva in i värmen på sitt jobb och konstatera att trots det är den fattigaste dagen på året ändå är fullt till sista plats, underbart.

För tillfället är mycket i balans, vi har en fantastisk personal som styr skutan som om det vore en pansarkryssare, det ger mig tid till nya idéer och koncept. Snart kommer vi bli ännu vassare, fler lunchalternativ och en magisk uteservering. I nästa vecka installerar vi till exempel en fatölsanläggning med schyssta craftöl. Trevlig helg!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar