Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Jun 13

Men där står han ju för fan!

Långweekend i Helsingborg, Gabby har äntligen tagit sin Examen, lägenheten är tömd och nu börjar snart vårt samboliv på riktigt. Imorgon går flyttlasset, sitter på hotellrummet och försöker smälta helgen. Jag vill gärna på något smidigt och ödmjukt sätt berätta att vi faktiskt bor i sviten, men får inte in det så bra i texten, så det får va. Gabbys examenspresent var en liten mopsvalp, så ja, nu är vi snart med hund. Uffe ska den heta och ni skulle sett minen när presenten tillkännagavs. Chock är väl ett milt ord i sammanhanget. I närmare tre veckor har jag levt i lögn för att hålla det hemligt för henne, så det var skönt att äntligen få bli fri.

Igår skulle Gabby på examensbankett och jag gjorde en överstegsfint och åkte till Köpenhamn med Källenius. Den kontinentala känslan här nere i Skåne nämner jag ofta, så även nu. Framförallt tåglogistiken och närheten till allt, imponerande. En frisk framåtanda man blir rent avundsjuk på.

Vi hade bokat bord på Pluto som jag återkommer till men först gjorde vi ett snabbt pitstop i Torvehallarna. Har ni inte besökt dessa underbara saluhallar i Köpenhamn, gör det istället för Ströget och Tivoli. Det blev ett gäng ostron och bubbel för 200 danska, vi förvånades över hur billigt det var och försökte analysera utan större framgång. Jag började tänka på han den där Kalmarkillen som jag sprungit in i vid vårt senaste besök i Torvehallarna. Han har sina föräldrar kvar i Kalmar och han blev förra sommaren en flitig besökare på vårt café i trädgården som han förälskade sig i. En livsnjutare med stor karisma och energi. Dock minns jag inte hans namn men var ändå tvungen att berätta om honom för Källenius, först vid ett tillfälle då jag blev avbruten av något och när jag en stund senare gör ett nytt försök att berätta om den spännande mannen så inser jag mitt i min berättelse att han står precis bredvid oss. Helt, jävla otroligt. Han står alltså mindre än en meter från oss och slaktar en kaninpaté samtidigt som jag berättar om honom. Jag blir alldeles till mig och bjuder på stående fot honom med till restaurangen, han tvekar inte en sekund och det blir en fantastisk kväll med samtal om liv och död och allt därtill. Till min förvåning hade han även dunderkoll på den så kallade”podcastaffären”.

Restaurang Pluto var det. Tummen upp! Typsikt Social eating-ställe (seating), avslappnat, grym kvalité och oerhört prisvärt. 1000 danska för 12 rätter och vinpaket. Hur kan det vara så mycket bättre och billigare med mat i Danmark med högre löner?

Det blev en härlig försommarkväll i Köpenhamn med ett möte vi aldrig kommer att glömma. ”Men där står han ju för fan!”

Fick tungt besked från Sveriges Radio att det inte blir någon medverkan för min del i p1:s Meny vilket givetvis är en stor besvikelse. Jag respekterar beslutet, uppe i Stockholm är man givetvis principfasta med att anlita folk under polisutredning. Fortfarande har jag dock inte hört ett ord från varken polis, åklagare eller kommunen. Känns som Inger-mansland. Jag vet precis lika mycket som någon annan, dvs informationen jag får från massmedia. Det är viktigt för mig att inte bli bitter och gå vidare. Men vad hände med debatten om sexcism som var så viktig? Vad hände med att Kalmar Kommun polisanmälde och sedan gick ut med mitt namn direkt till media? Och varför kan jag inte smälta Bertil Dahls klassiska citat. ”Detta bottnar i ett djupt kvinnoförakt”

Men jag är inte bitter, jag är ju mopspappa! Trevlig avslutning på helgen!

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Fasen vad synd med ”Meny”………!!!

Lämna en kommentar