Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Okt 12

MelCal, take-awaykriget och PM

Körde grissida på husman idag och den blev riktigt bra. Någon tyckte att det var lite för fett. Okej. Då vet vi. Mordhotade inte denna gång. Bra där Martin! Ska se om vi kan hitta en fettfri grissida till nästa gång.

Gick hem lite tidigare för att jobba lite hemifrån. Först blev det en kopp kaffe, ett kaffe som jag höll på att sätta i halsen, läste nämligen samtidigt dagens Östran där man berättar om Take-away-kriget i Kalmar. Och ni måste förstå chocken, krig. Det hade jag ingen aning om. Så man var ju tvungen till att ställa om. Har en kontakt i Berga som hjälper mig med skottsäkra västar. Take-away-kriget väntas bli en blodig uppgörelse i 12%-världen. Skämt och sido. Men det är inget krig, tro mig. Det handlar snarare om en efterfrågan. Hur nu Östran kan göra en höna av en fjäder utan att ens höra någon i branschen om det ens finns ett take-away-krig. Den som får uttala sig är Mats Trondman professor i kultursociologi, han gör det bra på sitt sätt, men kanske blir det lite av en överanalys. För i grund och botten tror jag att det inte är svårare än att unga människor idag vill ha en god kopp kaffe i en trendig och schysst miljö som man kan identifiera sig med, det är mer än vad vi lyckats med i Kalmar. Därför kommer Waynes och Espressohouse att fungera alldeles utmärkt. Inte för att vi är på Kallskänken är några storsäljare på kaffe, men vi drar nog iväg en 30 latte per dag, och det har vi gjort i mer än 5 år. Så trend och trend…nja.

Spelade på PM & Vänner i lördags, det blev som vanligt klackarna i taket. Denna gång hade jag en rökmaskin med mig till Per Bengtssons stora förtjusning. KÖR Martin KÖR!

Igår hade jag möte med Barometern inför Fotbollsgalan den 10:e november, mötet flöt på bra fram tills alla skulle plocka fram sina kalendrar, då slet Stefan Mellstrand fram en papp-skiva modell större som fungerade som hans almanacka. Helt briljant. Jag blev mycket fascinerad av denna högst analoga lösning av kalender och såg framför mig en framtida affärsidé för Stefan. Nämligen MelCal.

Några timmar senare gled Stefan in på Kallskänken och lämnade över ett exemplar till mig för 2013. Jag blev mycket glad och tacksam. Självklart bifogades ett säljbrev:


Tack Stefan! Kommer att slita den med hälsan.

Imorgon kan ni lyssna på mig och Triberg i Receptfritt 10:03 P4, live från Jennys födelsehus. Temat imorgon är äpple.

Som det ser ut i nuläget har vi ett par fina bokningar gjorda inför julgalan. Mer om det i torsdagens podcast.

Be Sociable, Share!

6 kommentarer

  1. Jag fortsätter att förundras över din skriv.begåvning. Att fotbolls-fruar och fotbollsspelare får skriva bloggar och i tidningar är utom all förståelse när DU finns…så ung och så klok…:)

  2. Vänta bara tills det kommer fram att det är Lövet som spökskriver åt Martin.

  3. VEM HAR SAGT DET TILL DIG???

  4. Hmm… 06:38… tisdagsmorgon… Fimpen är tidig med det Tyska lantvinet!

  5. Martin: Ingen. Det är ganska uppenbart.

Lämna en kommentar