Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
27
Jan 14

Matnostalgi och en ålderskris runt hörnet

Har allt oftare kommit på mig själv längta efter mat från min barndom. Ni vet, helstekt kyckling med gräddsås & gelé, överkokta grönsaker och mjölig potatis eller varför inte gammeldags idealmakaroner med stekt falukorv och för mycket ketchup, eller för den delen min senaste, något märkliga craving: Yoghurt med smak av mjölkkola.

Den fick jag nämligen alltid hemma hos min farmor back in the days, en lyxyoghurt signerad Arla som på 90-talet bara fanns i designande engångsförpackningar med fot. Igår såg jag den på Maxi i storformat, 1 liters-förpackning, jag såg farmor vända sig i graven. En förpackning som definitivt är ett resultat av amerikaniseringen, den borgliga regeringen och det liberala valet… eller så är det bara en större och smidigare förpackning till en god yoghurt.

I fredags hade vi fest. Fast alla kunde inte komma av olika anledningar, så vi blev bara 5 st. Inte för att vi inte hade trevligt, men det blev en lugn tillställning, och jag känner nog fan hur min ålderskris lurar runt hörnet.

På tal om ålderskris, min första tanke idag när jag vaknade och så all snö, var: Undrar om snön har en isolerande effekt på huset? Herregud, hur gubbig kan man vara. Jag borde istället studsa upp ur sängen och vråla: VAD ÄR MIN PULKA!

WD_0076

Uffe stekhet vakthund

WD_0077

Simon & Robin aka Bill & Bull, stekheta på brunchen

WD_0074

Bild från lördagens Mopsträff, någon sa godis…

WD_0073

Niklas Runessson, leksaksfabriken bygger en ny öltapp till oss

WD_0075

Gabby och Mamma-Lena

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar