Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
10
Okt 13

Matfestival, skogen och lite KFF

Läser om matfestivalen International Street Market i dagens ”e-barran” som avslutar sin drygt 6 månader långa turné i Kalmar om två veckor. På många sätt en fullkomligt briljant affärsidé, utnyttja den globala mattrenden, mindre städer som målgrupp där man garanterat får publicitet i lokalmedierna samt att man med största sannolikhet gratis plats samt att man får en bra peng av respektive kommun för att man dyker upp. Winwin. Gotta love it.

e-barran, bjuder på den…

Härligt tryck på Kallskänken igår igen, fast under kontroll, vårt koncept med ganska snabb service uppskattas garanterat av den som har en tight lunch.

Har som ny liten passion att leta efter saker och ting på loppis. Igår var jag hos en äldre kvinna i skogen mellan Nybro och Balebo och fyndade. Hon hade tre lador fyllda med…allt. Och idag tackar jag henne för att hon sparat på just precis allt. Köpte en vacker kökssoffa, ett gäng pinnstolar och ytterligare lite 50-tals möbler. Jag hittade också lite härliga glas och diverse burkar. Vid prisförhandlingen hade jag med mig ett ess i skjortärmen, en smörgåstårta. Och när jag slet fram tårtan tre mil från närmsta vattenhål höll kvinnan på att trilla av rullatorn, glädjen i blicken. Som jag sagt innan, man kan bygga hus med smörgåstårta.

Många frågar undrande vem som ligger bakom den nya inredningen på Kallskänken, Niklas Runesson min vän från Långaström har ritat och byggt bar och hyllsystem, han är renoveringens Bergman. I detta nu svetsar han garanterat det sista på våra nya marmorbord som han själv har designat. Vill ni ha en specialbygd möbelinredning ska ni ge honom uppdraget! Multibygg har gjort ytskikten tillsammans med underentreprenörer under ledning av Morgan Primer. El av Elbolaget. Möbler kommer från Petter på Folkes Interiör, ett antal loppisar, Blocket och Per Fryxell.

Tränarfrågan i Kalmar FF känns spännande. Hoppas verkligen att Kalmar FF får vara först med nyheten, idag nämns Jan Jönsson i Barran och Hans Eklund i Östran. Stökigt. Men två bra tränare, inget snack om den saken.

Mer FF, helt rätt beslut att flytta ner klacken bakom målet, klokt. Nu har man chansen att bygga ännu mer supporterkultur och akustiken kommer garanterat bli helt annorlunda. Nu är det upp till oss supportrar att bjuda upp till dans. Tänk om vi kunde sjunga som mot Öster varje hemmamatch. Då tar vi SM-guld 2014.

Missa inte FF-galen den 9:e november med Moneybrother. Det blir mycket nostalgi, lite skvaller och framförallt hyllningar. Köp din biljett nu.

Lite bilder på det.
Kvinnan i skogen
WD_0048

Äntligen tillbaka, firma Akinder & Palmqvist
WD_0047

Uffe och Gabby sover efter en lång arbetsdag
WD_0046

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Undrar om inte HP var målvakt i Kalmar FF P-66 en gång i tiden, men det är ju preskriberat nu.

Lämna en kommentar