Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
20
Jun 11

Måndag

En lugn dag. Har äntligen haft tid att ordna med vår gamla golfbil. Kallskänken sommar har blivit lite av en tradition och den 1:a juli rullar vi ut med mackor och sallader på stadens stränder. I år något uppjackad med ett bredare utbud och möjlighet att via sin smartphone undersöka vart bilen håller hus, Clara som är kapten ombord ska till och med blogga.

Fick en liten rundvandring bakom kulisserna på Saluhallen idag som även innehöll att lukta på surdegar. Salu-Lasse beställde hem några kilo anklever till undertecknad, det har blivit dags att göra ankterrine till nästa vecka. Värdigt.

Många besvikna kunder idag när vi stängde Husman för sommaren, men i kompensation tar vi in fyra stekheta sallader i sortimentet. Vi har också fått en en bänkkyl till köket som förbättrar förutsättningarna att producera fler sallader. Vårt stora problem på Kallskänken idag är rätt bekvämt, för lite kylutrymme.

Midsommar firas på Norra Öland i närheten av Föra. Fullt pådrag och vi blir runt 20 glada som snaskar sill och dricker Hallands Fläder, det ska bli enormt trevligt.

Fick även en liten rundvandring på Halltorps Gästgiveri igår där man renoverat hotellrummen i huvudbyggnaden. Hur fint som helst, det lär bli en och annan kraschlandning där i sommar.

Imorgon blir det Hällkväll när Leo kommer på besök. Frågan är inte om det blir Paella igen, får droppa in på saluhallen och köpa loss lite gutt.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar