Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Okt 12

LNU@ölandskajen, PM, Saluhallsdans och alla till GFA

Kanske gick jag lite hårt åt igår när jag lyfte fram Ölandskajen som ett självklart alternativ för etableringen av LNU. Ni vet hur det är, man vaknar, har en fin känsla inför dagen, kaffe, morgontidning, PANG! Så möts man av inte bara en jobbig artikel utan två. Jag kan då erkänna att jag inte har varken kraften eller psyket att kunna lägga band på mig själv. Och ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag om hur fel det skulle vara att lägga det ute vid Brofästet. Framförallt eftersom man då skulle skapa ett flöde som inte gynnar stadsutvecklingen. Jo, kanske, att man drar isär staden ännu mer. Potentialen för Kvarnholmen är ju enorm om man lägger det vid Ölandskajen. Cafélivet, restaurangutbud ja hela stan lyfts av detta. Tänk er det flödet.

Men jag sa det igår, och jag säger det igen: Dags för folk att kliva fram och engagera sig i debatten. Kan Barometern kanske göra en liten koll på hur åsikten egentligen ligger i olika åldersgrupper. Det hade varit intressant. Dock tycker Martin Löwenham att Brofästet är det bästa alternativet, det gör han inte så länge till.

Har gjort en dundervärvning till den alternativa julshowen, mer om det i nästa podcast.

Ikväll spelar jag på PM & Vänner i Växjö, det kommer bli banan och rökmaskin.

Igår blev det en liten trevlig sittning på Saluhallen. God mat, och bra service, men jag hade önskat ännu mer, vad vet jag inte, men kanske en lite mer intimare känsla, lite mer drag runt 22, lite mer bar, kanske att man växlade över till lite mer nattklubbskänsla med spontandans. Jag tror fan det skulle funka. Får ta ett snack med Lasse & Johan.

Imorgon hoppas vi på mycket folk till GFA, våra röda bröder behöver vårt stöd. Jag funderar på att köra efternamnen borta vi klacken och sektion 101.

Igår var delar av kultureliten på Kallskänken, Janne-Trumma, Flat-Erik, Svt-Burman och Rydström

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

  1. Otur när du tänkte ??? Kalmars framtid hänger inte på att ungdomar fikar och köper en massa skit dom inte behöver Martin. Dom blir inte rikare för att dom är närmare McDonalds

  2. Nej, men Kalmar borde se till att inte studenterna kan bo och leva isolerat, skilda från övriga Kalmar, under hela sin studietid.

  3. Helt rätt Daniel, så resonerar dom studenterna jag pratat med. Vi är inte Lund, Umeå eller Uppsala som redan är etablerade och anrika lärosäten. Ska vi skapa ett attraktivt universitet så måste det finnas många säljargument. Sånt trötta elefanter inte förstår. Brofästet. Inte ens Televerket ville ju vara där tillslut.

  4. Fan vad jag saknar de gamla telefonhytterna!!

  5. Självklart är det rent lägesmässigt klockrent med närheten till stan och dom moderna lokalerna man redan har på plats. Men är frågan är ju om det finns plats för alla inblandade? Hur mycket plats behöver LNU ha i nuläget? Blir det trångt redan nu hur blir det då vid en eventuell expansion? Och ska vi då tänka på hamnen, lantmännen och alla andra företag som också finns i hamnområdet, alla dessa måste ju få utrymme för sin verksamhet och framtida expansion

Lämna en kommentar