Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
17
Okt 12

LNU, praktikant-Pilla och Segersax

Glädjande nyhet idag när Linnéuniversitetet meddelade att man ökar antalet förstahandssökande med 2000 personer och blir därmed det universitet i landet som ökar mest. Det säger en del om hur viktigt det är att i framtiden skapa bättre förutsättningar för studenterna så att LNU kan utvecklas och på sikt integreras än mer i staden och i näringslivet.

På Kallskänken är det kampanjtider vilket medför högt tempo och mycket produktion. Bland oss har vi vår eminente praktikant från Halltorp, Pernilla som dessa dagar är en stor tillgång. I fredags när det var som mest hysteriskt bad hon om ett möte med omedelbar verkan inne på kontoret. Trots att det egentligen inte fanns någon tid till att ha mötet över huvudtaget så lyckades Pernilla dra in Richard på kontoret. Det blev plötsligt en något allvarlig stämning. Skulle hon nu berätta om hur stressad hon var och hur hon kände att hennes praktikplats inte uppfyllde förväntningarna? Spänningen steg. Pernilla slog sig lite ödmjukt ner på ”chefs-stolen” och bad Richard slå sig ner på det som är besöksplatsen/Titis frukostplats. Spänningen steg ytterligare. Dörrarna stängdes. Det blev en lång tystnad. Nu skulle Richard få domen…

Pernilla: -När min praktiktid är slut.
Richard: -Ja…
Pernilla: -Då vill jag börja jobba här.

Inga större konstigheter egentligen, mer än att ingen praktikant har någonsin varit så tydlig med sina önskemål om framtiden. Pang på rödbetan! Härligt Pernilla.

Sebastian Seger har varit i farten igen. Som många känner till har han en tid varit på Nilsson & Lindblom, nu lider denna period mot sitt slut och Seger passade på att göra ett sista avtryck kan man väl bokstavligen säga. Han lekte med en sax som han skulle kasta så den satte sig i en låda, dock lyckas han slinta och saxen går upp i taket och sätter sig i en elledning som går till hela Nilsson & Lindbloms nätverk och telefoni vilket sedemera leder till att hela grönsaksverksamheten slocknar. I två timmar var man utan någon som helst kontakt med omvärlden. Mycket roligt. Även denna gång säger ryktet att Seger gjorde en…tja… Seger, dvs springa och låsa in sig i en skåpbil.

Trevig tillställning på GFA igår, synd på resultatet. Aldrig någonsin har det varit så många italienare i Kalmar samtidigt. Ett annat rykte säger att det italienska landslaget hade med sig tvåhundra flaskor vin?

Makalöst mirakel i Berlin igår! Många som hade landslagströja på sig i kassan på Kallskänken idag (läs en man). Hoppas man får med sig något av spelet i andra halvlek. Ruggigt effektivt.

Ett mycket intressant mail damp ner ikväll från ett stort rikstäckande serviceföretag som vill köpa mackor och sallader till butiker i hela landet. Kan vara en sån där avgörande straffspark. Kanske dags för ett nytt större produktionskök och nyanställning?

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar