Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
25
Mar 11

Livet är en fest, och jag är inte bjuden.

Tycker vi höjde nivån ett snäpp på dagens Kalmarsund Promotion, lite mer konstruktivt samtal och förhoppningsvis så småningom på sikt lite mer verkstad. Vi har nu i snart ett års tid, under samtliga möten, diskuterat problematiken med den usla infrastrukturen i regionen samt ungefär 124 gånger konstaterat att vi geografiskt ligger på en bakgård. Kanon, men är det någon som kan tänka sig gör något åt den usla infrastrukturen? För att citera Kent Johansson, regionutredare åt Sveriges kommuner och landsting: Tro inte att det går av sig självt, och framförallt, tro inte att detta löses av politiker.

Han menade på att som i tex Västra Götaland där en ny regionbildning har blivit verklighet, är det helt och hållet näringslivet som legat bakom initiativet, en process som tog närmare 10 år. Länet omfattar hela landskapet Bohuslän, huvuddelarna av Dalsland och Västergötland samt mindre delar av Halland och Värmland. Det består av 49 kommuner och har drygt 1,5 miljoner invånare, vilket är 17 % av Sveriges befolkning. Sug på den.

Initialt är det ingen invånare som är för nya regionbildningar, precis som folk avskyr förändringar över lag, vill man liksom inte byta varken bank, försäkringsbolag, bilmärke eller namn på sin region. Skit i det menade Kent. Bara kör. Det är den ända utvägen, förr eller senare blir vi tvungna.

Med andra ord känns Kalmar Län rätt iskallt. Och det säger jag inte för att landshövding Sven Lindgren verkat missat/glömt bjuda in mig till hans representation med kronprinsessan Victoria och Daniel. Och inte heller känns det iskallt för att Ulrik Brandén och Jacob Westerlund har fått en varsin handskriven inbjudan. Jag menar, det är klart, vem kan egentligen föra sig bättre bland dessa royaliteter och fint folk än en före detta Stockholmsligist och en bonnson från Algutsrum. Och nej, jag är inte bitter. Livet är en fest, och jag är inte bjuden.

Hur eller hur, dagens stora nyhet var ändå beslutet att näringslivet i Kalmar i höst öppnar tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med avsikt att fungera som mötes och representationslokal för Kalmarföretag som gör affärer och rekryteringar i ovanstående städer. Kalmarkontoret är ett projekt som är ett direkt resultat av samverkan mellan företag i staden. Är du intresserad av att veta mer om projektet Kalmarkontoret, kontakta: thomas.davidsson@kalmar.se

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Vi kan väl börja i Stockholm – Vad tycker ni som driver företag i Kalmar, vore det bra med en ”mötesplats Kalmar” i Stockholm. Inte gratis men om vi är många att dela så kanske vi kan… Eller. Viktigt att NI tycker till om detta. Martin och jag är rätt överrens i frågan – Men vad säger NI?

Lämna en kommentar