Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
26
Jan 11

Låtskriveri och ekvation om dyrt surdegsbröd

Tydligen har Kalmar FF tre stycken låtbidrag att välja mellan inför säsongen på nya Guldfågeln arena. Snart har dom fyra, undertecknad ger sig in i leken. Fan, det ska väl inte vara så svårt att skriva en låt. Jag vill ha en trubadurliknande låt som skall kunna funka som en allsång. Här är kriterierna som jag tycker den nya låten ska följa:
1. Långsam
2. Pampig
3. Sentimental
4. Inte för lökig
5. Allsång
6. Hållbar
7. Kryptisk

Exklusivt ger jag er här utkastet på första versraden:
Minnen från havet och vindarna på Fredriksskans, vi flyttade någon annanstans…

En demo finns snart nära dig, och nej, det är inte jag som ska sjunga och spela. Men det namnet håller vi på lite.

Debatten hurvida Byttan ska ha öppet eller inte för att konstmuseets besökare behöver dricka kaffe är tragisk. Att som Birgitta Axelsson Edström gå ut och sparka på en verksamhet som redan ligger känns väl sådär, och inte nog med det, att sedan i reportaget passa på att tillägga att hon dessutom tycker det är dyrt på sommaren, det kan tyckas, men va fan har det med saken att göra? Typiskt Kalmar. Vi kan dra samma parallell med Kvarnholmsdebatten, där var det inte kaffet som saknades utan tillkomsten av parkeringsavgifter. Oftast är kärnproblemet lite mer komplext, vi som vet historian, konstaterar kanske att problemet i den här historien ligger mellan Konstmuseet och Byttan, där det skar sig från dag 1 med samarbetet och det har den senaste tiden inte funnits ett koncept nere i stadsparken, det har snarare funnits 150 olika koncept som har gjort så att kunderna skrämts iväg.

Hur eller hur, alla som visar upp sin entrébiljett från Konstmuseet hos oss på Kallskänken bjuder vi på kaffe.

Till sist hörde jag om ett bageri i Lund som säljer surdegsbröd. Dom använder sig inte av några som helst prisskyltar, det är svindyrt, inga namn på bröden och det är kö ut på gatan med folk som vill handla. Få ihop den ekvationen. Snacka om kunskap, passion och drivkraft!

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. B-G: Inte så länge du tar tonen med glaset: Staffan: Sjukt sammanträffande!!!

  2. Något åt det här hållet, kanske?

Lämna en kommentar