Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
30
Mar 12

Läget i truppen inför sommaren

Nämnden höll inte med samhälssbyggnadskontoret, liket lever. Nu börjar det bli spännande. Men jag kör silencio stampa.

Många har mailat och ringt in till Mycket Gutt:s huvudkontor och ställt frågan: Hur det är med Uffe-Taco nuförtiden? Jodå han växer och frodas. Vi gled isär varandra under badrumsrenoveringen (som fortfarande inte är riktigt färdig), men nu är han tillbaka i residenset och vårt nystädade kylskåp är återigen välfyllt med mjölk samt att det alltid finns supersaft att tillgå. Det mesta är sig likt. Uffe-taco är fortfarande sydöstra Sveriges mest morgontrötta och det tenderar till att varje morgon bli lite, lite stressigt till jobbet. Däremot ser det ut som han kommer flytta hemifrån då Mats-Staffan & Frisör-Sofie köpt en lägenhet och har därmed en lägenhet Uffe-Taco får ärva. Den ligger på Smålandsgatan. Uppskattningsvis 100 meter från mig.

Fortsätter vi att kolla läget i truppen så har vi Producent-Petter som går mot ännu en ny vår. Han finns också starkare än någonsin på Twitter @pelmeroth. Dock ska du gärna ha minst 300 högskolepoäng och Aspergers för att förstå vad han skriver. Producent-Petter träffar du också ikväll, kanske något berusad, på Söderports klubb: Pop-idyll.

Så här rankar jag några av mina vänner inför sommaren:

1. Simon Madeling.
Ohotad etta. Gör mediakarriär i huvudstaden. Håller föredrag i London och har blivit skjutsad hem av Carl-Philip. Egen lägenhet på Östermalm. Dock singel vad jag vet.

2. Niklas Runesson
En uppstickare i gänget, har numera något sånär kontroll på sina demoner och har gängets kanske mest intressanta jobb på Grandins Flying Circus, även detta i Sthlm. Bygger specialinredningar till creddiga butiker runt om i landet. Har flickvän.

3. Uffe-Taco
Den förlorade sonen har växlat upp på Swedbank till våning två och jobbar snart som fastighetsvärderare på företag. Bär skjorta och kavaj på jobbet. Är dock fortfarande lite för mycket tv-spel-pinnglass-mellanmjölk för att kunna avancera på denna lista. Flickvän. Vad är det?

4. Leo Forsell
Gängets stora estet och artist. Har en dimension till men har enligt mitt sätt och se det fortfarande mycket kvar och ge. Har en fin utbildning från Beckmans College of Design. Jobbar som evenemangsansvarig på hipsterstället Under Bron i Sthlm. Kommer inom fem år troligtvis vara ohotad etta på denna lista då han över en kopp kaffe lite slumpartat kläckt en idé som förändrar världen.

5. Producent-Petter
Jobbar stabilt som lärare på friskola. Är någons slags mellanchef i något arbetslag. Bör byta jobb.

6. Viktor Hallberg
Har utvecklats till en av Sveriges bästa bartenders, jobbar på PM & Vänner i Växjö. Yngst i gänget, lever just nu oerhört mycket på sommarens stora bröllop då han ska gifta sig med Ankan. Går sin egen väg. I övrigt kommer han vara kvar i Växjö ett tag till då PM bygger lyxhotell.

7. Carl Jonsén
Obotlig romantiker. Flyttade hem till Kalmar från ett längre äventyr runt om i landet. Köpte hus och skaffade flickvän samt två hundar. Helt klart tryggast i gänget. Är PT och påläggskalv på Nordic Club. Sliter mycket och borde snart få ett erbjudande om delägarskap. Är dock lite för naiv och snäll, måste ta för sig mer. Men helt klart en kille på väg upp i listan, det tror jag.

8. Johan Bergsten
Årets stora överraskning. Har gått från ett ständigt frågetecken till att skaffa hund och flickvän. Stekhet som snickare på 1×2-bygg. Är helt enkelt jävligt trygg.

9. Gabriel ”lex-gabbe” Evertsson
Bör kanske egentligen rent karriärsmässigt ligga högre upp på listan. Är Metro-Sveriges i särklass bästa säljare men har tröttnat enormt på Malmö. Är enligt rykten sugen på en flytt hem till byn. Dock är det som alltid svårt med jobb i stan. Tror på sikt att han landar på Gota Media.

Frågetecken:
Mats-Staffan Nordänger. Har en enorm kapacitet. Utbildad interaktionsdesigner. Har blivit lite för bekväm i sin roll som pojkvän. Här måste det hända något.

Petter Källenius
Gängets Sara Wedlund, utbildar sig till lärare samtidigt som han jobbar som speciallärare för specialelever i Malmö. Är i grund och botten även han extremt begåvad och bör kunna få detta utväxlat, inte bara löpmässigt. Har dock trumfkortet: Ö i Oskarshamns skärgård.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Källenius… Han var en beryktad ytterback i Läckeby GoIF en gång för några tider sen, hur funkar fotbollskarriären nu?

Lämna en kommentar