Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Apr 13

Kort reflektion om matchen och publiksiffran

0-0 mot Häcken, sett ur defensiv synvinkel en briljant genomförd match av KFF. Offensivt så visade man fortfarande att man spelar rakare och får återigen spelarna rättvända mot mål i våra anfall. Rydström och Thorbjörnsson gör kanonmatcher och Romario är en riktigt trevlig spelare. Mot Malmö i helgen kan man chocka.

Men fokus från premiärfesten flyttades helt och hållet till den bedrövliga publiksiffran. Väderförhållandet för fotboll var inte optimalt, inte heller motståndet Häcken som trots sportsliga framgångar aldrig gjort så att folk sprungit ner dörrarna på GFA. Ta exempel Bo Franks Öster som igår hade 7102 i publiken igår med första allsvenska hemmapremiär sedan länge samt HIF som motståndare som ligger max 2 timmar bort med snabb bil. (Förra året hade vi 7000 mot HIF på GFA som en liten parantes).

Men visst är publiksiffran alarmerande även fast jag är ganska säker på att den kommer bli till det bättre i synnerhet om det sportsliga håller i sig. Håller helt och hållet med Barrans Peter Ahlén som faktiskt la ansvaret hos oss supportrar. Jag tror man kan marknadsföra ihjäl sig kring matcherna men i slutändan är det tre saker som är avgörande: Kvalitén på motståndet, sportsliga resultatet och prisbilden. Det är helt enkelt för dyrt att gå på svensk fotboll. Uppenbarligen matchar idag inte priset produkten. Eller? Blir det 8000 mot Elfsborg i vårvärme? Upp till bevis Kalmar

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Kostar mig och mina barn, minst 455 kr plus några kronor bensin.
    Summan 500 kr när det finns på TV´n därhemma är 250 kr för mycket. Många följer nog de internationella ligorna klart innan de besöker GFA.

Lämna en kommentar