Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
05
Feb 13

Köpenhamn, Augustina och mäktigast i länet

Tillbaka i verkligheten efter en härlig helg i Köpenhamn med Gabby. Häng i dom nya Torvehallarna där vi käkade Smörrebröd, ost och ostron. Vi sprang in i en besökare från Jennys Trädgård i somras som är ursprunglig Kalmarit men numera är bosatt i Köpenhamn. På kvällen åt vi på Restaurang Relae, lättsam gastronomisk fine-dining och inte heller så vansinnigt dyrt, trevliga organiska viner och tight lokal. Rekommenderas. Ett Noma-light.

I helgen Guldfesten, 700 ätandes, helt klart vår största utmaning cateringmässigt, utan Saluhallen hade det aldrig gått. Det ska bli vansinnigt roligt.

Mycket har hänt den senaste veckan, det ser ut som jag kan få en hel del spännande uppdrag i framtiden bland annat ett nationellt reklamjobb som ändå får anses vara rikigt stort. Får återkomma.

Den 1:e mars rullar vi igång en ny säsong av Receptfritt igen. Numera varje onsdag fram till sommaren!

10 dagar kvar sen åker jag och Producent-Petter till USA. Det ska bli Mycket Gutt.

Igår lämnade vi över 25.000 kr till Barn & Ungdomskliniken, överskottet från insamlingen runt julshowen och vår podcast. På julshowen lämnade 11st företag över lika många ipads till samma klinik. Tack alla ni som på olika sätt bidragit till att göra arbetet på Barn & Ungdomskliniken lite bättre!
Bäst var när Barometerns fotograf vägrade ta en bild på oss med en check utan istället tvingade ner BG, mig och verksamhetschefen Birgitta i en lekhage med det ödmjuka citatet: ”-Jag har slutat ta bilder med checkar för länge sedan”

Bilden tagen av Östrans fotograf: Ullis (som tyckte det var helt okej att ta en bild med check…)

Igår var jag intervjuare på Kalmar Fabriks & Hantverksförening, i deras heta stol satt Siw ”Augustina” Carlsson. Kanske en av Sveriges mest älskade buskisstjärna. Hon höll låda så att gubbarna höll på att trilla av stolen. Inte för att jag är ett större fan av buskishumor, dörrar som slås igen och gömda spritflaskor och landsfiskalen. Men jag drogs med i hennes oerhörda värme och humor.

Sist men inte minst, Östran listar idag ”50 mäktigaste i länet”, någonstans en absurd artikelserie, men ändå ganska underhållande. Först ut blev undertecknad som då hamnar på plats 50, yngst på listan. Och vad säger man, smickrande på ett sätt men om jag har så särskilt mycket makt utanför Kallskänken, det tror jag inte. Att vara offentlig och en relativt synlig person är ju verkligen inte det samma som att man har makt per automatik.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar