Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
14
Mar 12

Kokain direkt på graniten?

Jaga folk. Det känns som om livet går ut på att hitta rätt person i alla olika sammanhang. Kalmar Kommun. Anknytning 42, är på, tjänst, ärende, och, återkommer, torsdag, den, femtonde, mars. Vill, du, tala, med, en, telefonsist, dra, åt, helvete.

Den enda som alltid svarar på kommunen är Thomas Davidsson. Han har i och för sig varit företagare. Själv är jag usel på att svara i telefon, men har blivit bättre. Förlåt Helen. Men jag vill inte ha en annons i Nöjesnytt.

Nu är papperna inskickade och jag har fått ansöka om ett tillfälligt bygglov för att kunna driva caféverksamheten i min trädgård i sommar. Dvs, man måste göra en förändring i detaljplanen då mitt kvarter inte i dagsläget är rubricerat som näringsverksamhet. Men vänta här. Fick inte jag serveringstillstånd förra året helt enligt reglerna? Jo då, men det var tydligen fel i efterhand. Vilket gissel. Svensk byråkrati när den är som skarpast. Samtidigt som jag givetvis inser att den här kampen för både bygglov och serveringstillstånd kan vara den bästa PR-kampanjen man kan få för sommarens café.

Ute på Villa Solbacken är bollarna i rullning. Kalmar behöver fler festlokaler och nu har vi snart begåvats med en värdig, nyrenoverad Jeansson-herrgård. En komplett, centralt belägen festlokal som kommer kunna ta uppemot en 80 personer. Nyrenoverat mottagningskök med alla förutsättningar för att kunna leverera vilken mat som helst. Ni som planerar fester av alla dess slag. Slå en pling till Partykompaniet och boka. Fördelen med konceptet på Villa Solbacken är nämligen att du får som slutet sällskap ta med din egen alkohol, precis som vilken bygde-gårds-fest som helst. Bara att tuta ner till Rostock och slänga fram kritan. Eller för den delen ett gäng smuggelöl i Trellehålla. Premiärevent på Villa Solbacken imorgon. Älgänkorna.

Badrummen, denna allt mer ansträngande följetong. Igår skulle man sätta dit våra specialbeställda toalettstolar, tror ni inte att det var ett annat mått på utloppet. Som tur var fanns samma modell med annat utlopp, leveranstid en vecka. Vi får helt enkelt sätta dit den gamla toalettstolen igen. Vilket känns sådär. Jag hade ju lite rituellt gjort ett sista ordentligt avsked innan Miamiresan.

Stenhuggaren som har gjort badrummens granitskiva fick också frågan:
-Är det okej att ha kokain direkt på graniten?
-Ja för fan.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar