Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Mar 11

Koffeinet har talat

Man kan kanske inte tro det, men mitt liv innehåller ändå rätt mycket rutiner. Jag går alltid upp 07.00, och det är inte allt för sällan man vaknar upp av sig själv 06.58 och ligger och stirrar på klockan som ett jävla psyko. Min standardkänsla då är ganska morgontrött och jag känner mig som oftast ganska vresig. Och tillslut ställer man frågan till sig själv genom att ringa hjärnans huvudväxel där min sekreterare Fet-Viola alltid svarar, förr eller senare.

-Du har ringt till Martins huvudkontor, just nu är det många som ringer, och du har blivit placerad i…KLICK!
-Nilssons hjärna du talar med Fet-Viola!
-Hej, det är jag…
-Godmorgon Martin.
-Vad är det som är fel idag, jag är trött och vresig!
-Det vet du, samma som alltid.
-Vadå!!??
-Våga tänk lite själv nu gubben.
-Ja just fan…

Jag släpar så mig ner till mitt altare i köket. Där står den, husets stolthet, navet i mitt liv, livets källa, livets mening, min heliga espressomaskin. Varsamt plockar jag fram mjölken ur kylen, den rostfria skumkannan. Denna process kan jämföras med dukningen av ett nattvardsbord. Maler espressobönorna, packar bajonetten, ångbinder mjölken, brygger och sedan appliceras den varma mjölken. Ljudet av bönor som maler, mjölk som skummas är som en fågelsång, en terapi.

Dukning av morgontidning och lite lätt musik i bakgrunden. Den första munnen ger ingen större direkt effekt. Men jag är inte orolig, efter några klunkar så känner jag hur verkligheten förändras, hur liksom all vresighet, stress och bekymmer bara rinner av mig. Livsglädjen, energin och förväntningen stiger. Det är som om jag svävar av stundens belåtenhet. Kaffet har nått sin verkningsgrad. Koffeinet har talat.

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Ja, idag är koffeinet viktigt…tur det är fredag:-)!

  2. Du låter otäckt beroende av kaffe.
    Men jag har samma procedur med morgonsnusen, så jag är nog på samma nivå.

Lämna en kommentar