Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Jun 11

Kockpoolen, hole in one och brända nyheter

Vi genomförde ytterligare en matlagningskurs igår och vi slås varje gång av hur trevligt det är. Dels med matlagningen men också konceptet att släppa in främmande folk i köket och låta dem spela musik, berätta om deras arbeten ja helt enkelt mötet med nya människor.

Jag har ju ganska länge förespråkat ett samarbete mellan krogarna när det gäller personal. I redan väldigt utsatt bransch har i stort sett alla olika behov av kockar under året och det är inte ovanligt att det finns ett femte hjul i varje kök. Dvs en kock som det kanske inte finns mer än deltidsjobb för, men som mer än gärna vill jobba fulltid. Och man vill absolut inte heller förlora personalen men hur man än vrider och vänder finns det inte mer timmar att ge. Därför har vi nu, sakta men säkert börjat låna lite kockar mellan varandra. Ett viktigt samarbete för att höja kvalité, lönsamhet men också för att hjälpa den enskilda individen som helt enkelt vill jobba mer. Ett litet projekt som kräver total prestigelöshet och ärlighet. Detta projekt döper vi härmed till Kockpoolen. Ett stort tack Ulrik på Hamnkrogen!

I övrigt går ryktet på stan om att svärmor Mamma-Lena Bergvall slog hole-in-one på Kalmar GK. Frågan var väl bara om svärfar Kenneth-Ballingslöv (enligt uppgift utan hole-in-one-upplevelse i livet) kunde glädjas åt detta? Vid ett lättare förhör under gårdagen i Kalmar gästhamn verkar det trots allt att han inte är allt för avundsjuk.

I mitt barndomshem på Ängö var datorn upptagen för bokföring i helgen när mamma skulle läsa bloggen. Då skrev hennes sambo Peter ut samtliga veckans texter på skrivaren. Frågan är bara hur han gjorde med alla Youtubeklipp, bild per sekund med undertext?

Den här Marin Herrold, äter han barn eller? Bilden av denne före detta verksamhetschef på KSRR är ju något i hästväg. Snacka om att lösa ett arbetsmiljöproblem mindre billigt, dvs 2 miljoner. Nu säger Herrold i en intervju till Barran att han funderar på att starta ett café. Frågan är väl, kommer folk lämna detta nya café gråtandes?

Jag var i tidningen igår. Det var för någon vecka sedan när en juvel ringde och presenterade sig från Kalmar Brandkår som jag reagerade. Han sålde annonser till Tidningen Brandmannen (en stekhet branschtidning om senaste brandsäkerhetsnyheterna). Han berättade att han var brandman och jobbade i Kalmar samt Nybro och pengarna gick till brandmännen och eftersom de allt som oftast handlar på Kallskänken kunde vi kanske ställa upp att köpa en annons (svartvit). Kanon tänkte jag först, men vidare eftertanke kändes samtalet märkligt. Varför skulle en brandman sälja annonser? Han ska väl ändå släcka bränder? Och det visade sig att det var ett fiffel och båg-företag där en lirare satt i Västerås och sålde svartvita annonser i a4-format i Kalmar-brandmäns namn. Resultatet blev i alla fall en artikel som ni kan läsa här.

Och för alla över 40, här lite bilder på en grönskande trädgård.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar