Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Jun 11

Kockelva, Möller och diskotek

Alarmstreets evenemang Kockelvan blev en lyckad tillställning när 11 kockar och 11 FF-spelare tillsammans tävlade i att laga det godaste kycklingmålet. Över 300 personer röstade och som vinnare stod tillslut nya Törneby Herrgård med sin rätt Pippi ala Rydström, och ni kan säkert gissa vem av spelarna som tävlade i det laget. Rydström gjorde finishen genom att lägga på ristat bacon med vänsterhanden. Det såg verkligen jättenaturligt ut. Eva Söderström som är köksmästare ute på Törneby kommer senast från en tjänst där hon varit förstakock åt Playboygrundaren Hugh Hefner, och jag kunde inte låta bli att ställa frågan om varför detta kliv från manshion till Kalmar, svaret blev: Jag ville bli med barn.

I det andra köket stod Erik Israelsson och Wasa & Co Reine Johansson, och förutom att Israelsson och Rydström tjafsade kärleksfullt till varandra fick vi också veta Reines historia, kemidoktorand vid ett universitet, i usa. Och myten om kockens mystik och stolthet späs på ytterligare. Anledningen till det stora balunset utanför saluhallen var givetvis att Alarmstreet släppt ett nytt Fokusnummer, briljant som vanligt. Tack för förtroendet, och tack framförallt till att jag fick göra ytterligare en ödmjuk entré, denna gång i traktor.

Och när lamporna på scenen släktes slet jag av mig skjortan för att slänga på mig kockrocken. Det hade blivit dags för fas 2, catering, Skälby loge, 200 glada Telenorarbetare skulle äta mat. Och medan jag svettig och jävlig backar ut maten dyker Party-Bella fram med Måns Möller. Martin! Det här är Måns. Måns! Det här är Martin, han ska vara konferencier på Kalmar Humorgala i oktober! Måns tittade aningen förvånat på den något grisrosa, illaluktande fläckiga kockjäveln mittemot. Av att döma ur den tomma blicken sa jag: Skit i det, vi tar det sen.

En enormt intensiv period tog i och med igår slut och vi kan äntligen plana ut mot midsommar. Vi körde ner en GT i varje ben och tog en promenad till Byttan. Byttan som har blivit lite lugnare och mer sofistikerat. När vi gick in i lokalen var det som att gå in i ett fuktigt parfymerat växthus som var till bredden fylld med nyskilda kvinnliga egenföretagare i högklackat som dansade hysteriskt, och i högtalarna dånade det: Vill du ligga med mig då.

Först blev vi lite rädda, men när vi insåg att det var Babes in Business som hade fest så var det bara att åka med.

Nu har det blivit dags att planera midsommar.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar