Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
28
Jan 13

Ken & Berry, Växjö och Lidl

Bloggandet är verkligen under all kritik för tillfället, men ärligt talat så händer det inte allt för mycket upphetsande saker just nu. Fast jag tog just en emot en beställning på en smörgåstårta när jag satt på toaletten, det var en mycket märklig känsla.

Förra veckan var jag åter tillbaka som moderator på Kalmarsund Promotion som anordnade Business & Forechecking i Växjö. Jag fick intervjua kommunalråden i Växjö och Kalmar, Bo Frank och han den där Persson. Tyckte faktiskt att det blev intressant och jag med många fick vatten på våra kranar gällande skillanden mellan kommunernas sätt att jobba med diverse frågor. Mest förvånad blev jag när man redovisade föreningsbidragen till Arenastadens olika klubbar. Lite strävt 50 miljoner kronor per år (Lakers 16milj, Öster 14milj jämför detta med Kalmar FF’s 6 milj och då skiter ändå folk i byx. Guldfågeln Arena har nu funnits i två år, det vore intressant att skaka fram en siffra på hur mycket skattepengar Kalmar FF och Rasta genererat. Hockeyn däremot klarade jag mig utan, det blev istället en promenad ner till PM & Vänner. Och som alltid, toppklass i alla kategorier. Bland annat käkade jag Gädd-quenelle, galet gott. Visste ni att 80% av våra svenska gäddor går på export till Frankrike för att lagas till denna traditionella franska maträtt.

En annan liten sak som stört mig i silverryggs-veckan-som-gått är att folk tycks tro att det är kommunen som ska bygga LNU i Ölandskajen. Visst byggs det för skattepengar, det råder det inga tvivel om, dock inte kommunala, faktum är att kommunen säljer marken till marknadsmässigt pris till ett fastighetsbolag.

Kom nyss hem från ett litet besök på Östran, Ulf Carlsson visade runt mig i dom nyss sålda lokalerna på Amerikavägen. En liten nostalgitripp då vi på Wilson jobbade oerhört tight med Östran under 2010 och jag spelade karaktärerna Lokalbevakaren och konsulten Chris Karlsson. Det var fina tider, fan vad kul vi hade!

Det går ett rykte om att välkända personer i min direkta närhet handlar kontinuerligt på den tyska livsmedelskedjan Lidl. Jag var själv på Lidl igår för konkreta bevis. Men efter 4 timmar i en låda med mjölig potatis gav jag upp, någon tycks röjt min potato-under-cover. Vi köpte med oss en liter tysk chokladglass som var fantastiskt god. Som en annan i min direkta närhet brukar säga, Svenskar kan inte göra glass! Billig var glassen också. Kanske skulle man kunna köpa en pall, klistra på nya etiketter med märket Ken & Berry.

Åker till Köpenhamn i helgen med Gabby, det ska bli gott. Någon som har något tips? Vart ska vi käka?

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

  1. Köpenhamn? Varför inte en tur till Christiania. Där kan du insupa atmosfären och få med inspiration för nya spännande lunchrätter.

  2. Era Ora är ett måste om du inte redan varit där!

  3. När det gäller tips på mat i Köpenhamn är det Sydsvenskan som gäller. Ffa gillar jag Les Trois Cochons, varit där flera ggr. TRor dom har 3 svenska kockar. Gåslever …….

  4. Vilken lista, intressant med Thai och Vietnam med stjärna. Gåslever, äter ju bara det på måndagar.

Lämna en kommentar