Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
30
Apr 11

Kao Bang!

Tillbaka i verkligheten, i vårstimmiga Kalmar. Det första vad-hände-ikväll-samtalet kom inte förrän 9.23. Det var Sebastian ”segway” Seger. Misstänker bara att han vill åt mitt nya amaronelager. Nej, faktum är att det blir premiärsittning på nya Larm som slår upp sina portar då Gamla Helen & Jögga går i graven. Johannes har utlovat anklever och stoppade korvar. Värdigt. Johannes som lämnade PM och vänner i Växjö för att nu äntligen få bygga upp det nya konceptet på Larm.

Och det finns verkligen hopp om livet. På Söderport igår levererade man igår en kanonbokning i form av JJ som är en stekhet svensk elektronisk musikgrupp från Göteborg. Bandet ligger på The Tough Alliances skivbolag Sincerely Yours. Och kvällen bjöd förutom på JJ’s spelning en härlig popig atmosfär samt ett rejält gäng magiska 80-tals elektrolåtar signerade Gentle Touch Gustaf. Man trodde inte direkt man skulle få uppleva Indochine med Kao Bang på ett dansgolv i Kalmar. En låt som för övrigt till och med fått min halvbror Johan att dansa.
Jag lyfter på hatten för initiativet med livemusik på Söderport, mycket gutt. Härligt att se den träffsäkra nischen på publik. Att jag sedan fick komma in tack vare en uppladdad Adrian Lux-film på Youtube gjorde inte saken sämre. Igår kände jag mig så himla kulturell, nästan som Tommy Granlund, en annan stor regional kulturperson i regionen som var på plats. Hade jag varit lite elak kunde jag sagt att han hade svårt att smälta in igår.

Det ska bli kul att läsa hans recension, och på tal om det! Äntligen, på tisdag släpper Östran sin nya design på tidningen. Tabloidformat, färg på alla sidor, nya avdelningar. I ärlighetens namn så har ju tidningen ständigt skurit sig lite när den legat på mitt Bruno Mathssonbord här hemma. Kommer kännas skönt att kunna sitta avslappnat, lätt snurrande i mina Jetsons, som den stora kulturperson jag numera är, och bläddra i nya Östran.

Kanske kan jag också lyssna på Indochine’s Kao Bang samtidigt?

Minns ni 2 Steg från paradise med Björnes Magasin? Filmen jag la upp i oktober förra året har nu 16473 views. Bara det är ju så himla kulturellt.

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Kanon! Starkt kulturellt material.

  2. Nemas problemas…bara o plocka bären ur tårtan..

Lämna en kommentar